Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,419.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel: Bir suç varsa hepimiz işledik

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP İstanbul Milletvekili Berberoğlu'na ilişkin yaptığı açıklamayı eleştirerek "Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok." dedi.

Yıldız Aktaş  | 14.08.2017 - Güncelleme : 14.08.2017
CHP Grup Başkanvekili Özel: Bir suç varsa hepimiz işledik

TBMM

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na yönelik, "Eğer yakında, bu içeride olan zat ile alakalı Kılıçdaroğlu'nun bağlantısı çıkarsa şaşmayın ha. İçeriden değişik haberler alıyorum. 'Buradan çıktım çıktım, çıkmadığım takdirde açıklamalarda bulunacağım.' diyor içerideki zat." sözlerini hatırlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından başlatılan ve "trollerce" desteklenen Berberoğlu'na ilişkin algı operasyonunu Erdoğan'ın ülkenin gündemine taşıdığını öne süren Özel, "Troller mi AKP'yi yönetiyor, AKP mi trolleri yönetiyor. Troller mi Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönlendiriliyor yoksa Recep Tayyip Erdoğan troller mi tarafından yönlendiriliyor?" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Berberoğlu'na yaptığı ziyaretlerde yanlarında bulunduğunu aktaran Özel, şöyle devam etti:

"Bana içeriden gelen bilgiler, diyor, kendisine nereden bilgiler gelmektedir? Berberoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na söylediği iddia ettiği şey, Genel Başkan Yardımcısına söylemiyor, ben grup başkanvekiliyim, kendisinin vekiliyim bir şey söyleyecekse bana söylemiyor, yüz yüze görüşüyor adalet yürüyüşünün ertesi günü Kemal Kılıçdaroğlu'na söylemiyor ama nasılsa söylemediği bu söz Cumhurbaşkanının kulağına gidiyor."

"Ortada bir suç yok"

"Berberoğlu suçluysa ben de suçluyum, hepimiz suçluyuz." ifadesini kullanan Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ortada bir suç yok ama ortada bir küstahlık var. Kendi yaptığı suçu başkasına haraket ve iftirayla örtmeye çalışan ve bundan siyaset üretmeye çalışan bir parti ve genel başkanı var. O yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şu uyarıyı yapıyoruz, olmayan bir suçu varmış gibi gösterip, milletvekilimizi Anayasaya, Anayasa Mahkemesi kararlarına aykırı olarak içeride tutup onun üzerinden partimizin genel başkanına iftira atmaya çalışmak kadar ucuz bir siyaset olamaz. Bir suç varsa hepimiz işledik ama ortada bir suç yok. Önce bunu bilsinler."

Muhabir: Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın