Dolar
32.38
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.80
BTC/USDT
70,146.00
BIST 100
9,110.56
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel: Seçimi kazanamayacağından emin olan iki parti ittifak arıyor

CHP Grup Başkanvekili Özel, seçimi tek başına kazanamayacağından emin olan iki partinin ittifak aradığını savundu.

01.02.2018 - Güncelleme : 01.02.2018
CHP Grup Başkanvekili Özel: Seçimi kazanamayacağından emin olan iki parti ittifak arıyor

TBMM

TBMM 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 18 aylık bir bekleyişin, ısrarın ve Anayasa ihlalinin sonunda bu hafta Meclis Genel Kurulunda OHAL KHK'lerinin görüşüldüğünü söyledi.

KHK'lerin kabul edilip yayımlanmasından sonra hukuk denetimine açılacağını ifade eden Özel, bunun çok gecikmeli, ayıplı ancak önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.

OHAL KHK'lerini, Resmi Gazete'de yayımlanmasından sonra yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesine götüreceklerini bildiren Özel, OHAL'in kaldırılmasıyla ilgili taleplerini de sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

OHAL sürecinde korkunun yükseltildiğini, fikir açıklama, düşünce özgürlüğü önünde ciddi engeller oluşturulduğunu savunan Özel, Türk Tabipleri Birliğinin (TTB) Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamasının, terörü övmediğini savundu.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, TTB'nin hekimleri temsil edemeyeceğini söylediğini anımsatan Özel, TBB'nin 86 bin üyesi olduğunu, bu rakamın hekimlerin yüzde 80'ini oluşturduğuna dikkati çekti. Özgür Özel, delegelerin yüzde 57'sinin oyuyla yönetimin seçildiğinin altını çizerek, temsiliyet krizi tartışması açılacaksa, bugünkü iktidar üzerinden açılabileceğini ileri sürdü. 

İttifak arayışı

Özgür Özel, seçimi tek başına kazanamayacağından emin olan iki partinin, ittifak aradığını öne sürerek, "Bu kadar demokrasiden nasibini almamış, siyasi ahlaktan yoksun bir çalışma ne Türkiye'de ne dünyanın herhangi bir yerinde yapılmıştır." dedi.

"Bir ittifak yapacağız; bize mübah olacak, başkasına olmayacak. İttifak demokrasinin gereğiyse neden sana mübah, diğer küçük partilere yasak oluyor?" ifadesini kullanan CHP Grup Başkanvekili Özel, şunları kaydetti:

"Bunlar demokrasi açısından Kenan Evren'e günde on vakit rahmet okutuyorlar. Vız gelir tırıs gider. İttifak, kaybedeceğine olan inancı, kazanmadan şüphesi olanlara lazım. Bizim ittifakımızın kağıda, kaleme, kanun maddesine ihtiyacı yok, gönül ittifakı. Vatandaşın canına bu formülleriniz tak etti. AKP ve MHP'nin, adına milli diyerek gerçekten milli birliği zedeleyen ayrışma siyasetinin, uzun süredir birlikte tabuta koydukları demokrasinin çivilerini birlikte çaktıkları süreci yaşıyoruz. Vatandaş sandığın başına geçtiğinde bunların alnının ortasına tak diye vuracak, cezasını verecek."

Muhabir: Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
KHK
Bu haberi paylaşın