Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.10
BTC/USDT
70,814.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özel: Üslubu yakışmamıştır

CHP Grup Başkanvekili Özel, MHP İzmir Milletvekili Vural'ın, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "MHP'nin Grup Başkanvekilliğinden kopmuş birisinin üslubu, bu görevleri yürütmüş olan birine de yakışmamıştır." dedi.

24.06.2016 - Güncelleme : 24.06.2016
CHP Grup Başkanvekili Özel: Üslubu yakışmamıştır

TBMM

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Dün MHP'nin Grup Başkanvekilliğinden kopmuş birisinin üslubu, tarzı, kullandığı kelimeler, en hafif deyimiyle kendisine de bu görevleri yürütmüş olan birine de yakışmamıştır." dedi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, parlamentodaki siyasi duyumlar ve kulislerin son derece önemli olduğunu belirterek, "Bunların sorulması, konuşulması, bunlarla ilgili pozisyonların ve gerçekleşmesi durumundaki olası tepkilerin tarif edilmesi kadar doğal bir şey yoktur." ifadesini kullandı.

Meclisin kulislerinde 15 gün önce Oktay Vural'ın, MHP Grup Başkanvekilliğinden istifasının konuşulduğunu, ancak kendisi tarafından bunun yalanlandığını hatırlatan Özel, şöyle devam etti:

"Bugün neyi konuşuyoruz arkadaşlar? Oktay Bey parlamentodaki kulislerin, bir takım duyumların gündeme getirilmesini doğru bulmadığını söylüyor. 15 gün önceki kulis, bugünün gerçeği. 15 gün önceki duyum, bugünün ta kendisi oldu Oktay Bey. Yani bunu hiç olmazsa siz söylemeyin öncelikle. Dün Sayın Genel Başkanımızın yaptığı açıklamalar bir kulis değerlendirmesinden fazladır." 

MHP'nin kurumsal kimliğinden ve mevcut Grup Başkanvekilinden açıklama olmamasına rağmen, müstafi Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın çıkıp bu iddialara yanıt verdiğini belirten Özel, şunları ifade etti:

"Neden gerekti? Gerekiyorsa Grup Başkanvekiliniz verir açıklamayı. Hayır, eğer gözünüz arkadaysa o makamı niye boşalttınız? Boşalttığınız o makamdan bir açıklama gelmeyecekse, hatta bir başka makamdan geldi, 'Kırılma mı var?' diyorlar, arınmadan falan bahsediyor birileri. Yani bu siyasi kulis dediğiniz meselelerde ifade edilen ayrılma, yarılma, kırılma laflarına belki de arınma diyor birisi. O yüzden bu konuda Oktay Bey ses tonuyla, vücut diliyle bir özgüveni işaret etse de içerik açısından zıngır zıngır sallanıyor. Neden cevap verme ihtiyacı duyuyor? Üzerine mi alınmış? Ateş olmayan yerden duman çıkmıyor muymuş yoksa? Bu açıklamayı yaparsanız size bu soruları sorarlar.

7 Haziran'da 80 kişiyle Meclise gelen, daha sonra yaz boyunca sürdürdükleri kendi stratejileri sonunda her iki milletvekilinden birini kaybedip 40 kişiyle grupta olan, Grup Başkanvekilinin istifası 15 gün önce konuşulup dün gerçekleşen ve grup olarak 'biriz, beraberiz' mesajı için Sayın Devlet Bahçeli'nin Meclise gelip grubunun başında oturduğunda da arkada 20 milletvekilinin yer aldığı bir tabloyla karşı karşıyayız. 80'den 40'a, 40'tan 20'ye ve alabildiğince söylentiler. Bu konuda MHP kurumsal kimliğinin, ayrı ayrı MHP milletvekillerinin vereceği cevaplar önemlidir. Çünkü MHP'den yaşanacak bir kopuşun, sarayın planlarına çok ciddi bir şekilde katkı sağlayacağı ortadadır."

Özel, "Ama dün MHP'nin Grup Başkanvekilliğinden kopmuş birisinin üslubu, tarzı, kullandığı kelimeler, en hafif deyimiyle biz de ona söyleyelim, kendisine de bu görevleri yürütmüş olan birine de yakışmamıştır. Genel Başkanımızın nezaketle yaptığı değerlendirmeler, nezaketle cevaplandırılabilir. Ama o üslup ve o tarzda yapılacak değerlendirmeler bu sefer onun da mislinde cevabı hakederler." dedi.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın