Politika

CHP Parti Sözcüsü Böke: IŞİD bir canavar

CHP Parti Sözcüsü Böke,"IŞİD, bölge ve Türkiye için en önemli tehdit olmaya devam ediyor. IŞİD bir canavar. Bu canavarla içeride ve dışarıda mücadele konusunda maalesef geç kalındı." dedi.

24.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
CHP Parti Sözcüsü Böke: IŞİD bir canavar

ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı operasyonuna katılan askerlerin sağ salim ülkeye dönmeleri temennisinde bulunarak, "IŞİD, bölge ve Türkiye için en önemli tehdit olmaya devam ediyor. IŞİD bir canavar. Bu canavarla içeride ve dışarıda mücadele konusunda maalesef geç kalındı. Hükümeti sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarımızda da IŞİD'le samimi bir mücadeleye davet ediyoruz." ifadesini kullandı. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

CHP olarak bugün yaşanan her şeyi büyük bir endişe ile izlediklerini aktaran Böke, "Sabaha karşı başlayan sınır ötesi harekatta, Suriye'ye giriş yapmış olan askerlerimiz, evlatlarımız sağ salim vatanlarına bir an önce geri dönsün, temennisi içerisindeyiz." dedi.

Böke, şöyle devam etti:

"IŞİD, bölge ve Türkiye için en önemli tehdit unsurlarından biri olmaya devam ediyor. Şunu çok açıkça ortaya koymalıyız, IŞİD bir canavar. Bu canavarla içeride ve dışarıda mücadele konusunda maalesef geç kalındı. Uluslararası hukuk ve BM kararları karşısında IŞİD'le mücadele edilmesi doğrultusunda atılan adımların mutlaka uluslararası toplum ve bölgesel aktörler tarafından desteklenmesi gerekir. Bu örgüt Türkiye'nin başucunda, hemen sınırımızın ötesinde örgütlenmiş, doğrudan halkımıza ve halkımızın akrabalarına kastetmektedir. Biz bu canavar ortaya çıktığı günden beri, bu canavar bölgemize ve evimize musallat olduğundan beri, ilk günden beri, Türkiye'nin bu konuda aktif bir mücadele yürütmesi gerektiğini ifade ettik. Bunun altını çizmeye de devam ediyoruz. Hem içeride hem dışarıda bu tehdidin bertaraf edilmesine yönelik somut önerilerimize açık bir şekilde ortaya koyduk."

Hükümete mücadele çağrısı...

Hükümetin halen DAEŞ'e karşı bir topyekün mücadeleyi ortaya koymadığını öne süren Böke, "Buradan bir kez daha hükümete açık bir çağrıda bulunuyoruz; sadece Cerablus'ta değil, kendi topraklarımız içerisinde de IŞİD'le samimi bir mücadeleye davet ediyoruz." dedi. 

"Keşke biz Suriye konusunda, IŞİD konusunda, FETÖ konusunda haklı çıkmasaydık" diyen Böke, hükümetin IŞİD'le mücadele konusunda kararlıysa bu kez uyarılarını dikkate alması gerektiğini bildirdi.

"12 kez önerge verdik"

Böke, terör saldırıları başladığından beri Meclis'te, 12 kez teröre dair araştırma yapılması için önerge verdiklerini ve tamamının reddedildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın