Dolar
32.37
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.60
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Politika

CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Her türlü provokasyon aciz kalacaktır

CHP Parti Sözcüsü Tezcan, "Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Kararlılığımız karşısında her türlü provokasyon aciz kalacaktır." dedi.

28.06.2017 - Güncelleme : 28.06.2017
CHP Parti Sözcüsü Tezcan: Her türlü provokasyon aciz kalacaktır

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşün 14. gününde Düzce İhsaniye mevkisinde Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) topladı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gözünün, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı bu yürüyüşte olduğunu dile getirerek, toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak ve bütün adaletsizlik alanlarını yok etmek üzere yürüdüklerini ifade etti.

Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun "Ben adalet için yürüyorum" sözüyle yola çıktığını anımsatarak, "Bu yürüyüşün sonunda İstanbul'daki o büyük buluşmada milyonlarla buluşacak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet istemi, çığlığı, özlemi. 9 Temmuz Pazar günü saat 16.00'da Maltepe'de miting meydanında olacağız. Bütün Türkiye'deki adalet isteği ve özlemi olanlarla buluşacağımız büyük buluşmayı gerçekleştireceğiz." diye konuştu. 

"Her türlü provokasyon aciz kalacaktır"

Yürüyüş boyunca çeşitli provokasyonlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Tezcan, "Provokatif eylemlere hiçbir şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bir, provokasyona teslim olmayacağız. İki, provokasyonlar bizi korkutmayacak. Üç, provokasyonlar bu yürüyüşü zayıflatmayacak. Tam tersine yürüyüşe katılanları ve hatta izleyenleri daha fazla bileyip, bilinci çelikleştiren ve yürüyüşün gücünü artıran bir müdahale niteliğine dönüşüyor. Kararlılığımız karşısında her türlü provokasyon aciz kalacaktır. Bu yürüyüşü provoke etmek isteyenlerin tamamı aciz kalacaktır." değerlendirmesini yaptı.

"Biz parti bayrağıyla yürümüyoruz"

Tezcan, "Adalet ortak paydasında buluşan herkes buraya destek veriyor. Biz parti bayrağıyla yürümüyoruz. Dolayısıyla adalet yürüyüşünü parti kimlikleri üzerinden konuşmak doğru değil. Katılımları da parti kimlikleri üzerinden tarif etmek ya da anlamak doğru değil." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında tabanca mermisi bulunması ile ilgili olarak da Tezcan, "Sadece şunu söylüyorum, mermi değil oraya otomatik tüfek de atsalar bizi korkutmaya güçleri yetmeyecek. Kararlılığımız devam edecek. Bu tehditlere, şantajlara pabuç bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

Tezcan, CHP'lilerin konakladığı alana kamyonla tezek dökülmesi ile ilgili de şunlara söyledi:

"Onlar tabii kartvizitlerini bırakmışlar oraya. Önce şunu bir ayıralım, Düzceli vatandaşlarımızı, hemşehrilerimizi, Düzce ilimizi bu çirkin provokatif eylemden ayırıyoruz. Bu aslında bize bir hakaret olmanın ötesinde Düzce halkına yapılmış bir hakarettir, saygısızlıktır." 

Muhabir: İlkay Güder, Yıldız Nevin Gündoğmuş, Burcu Çalık, Mehmet Tosun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın