Dolar
32.37
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.00
BTC/USDT
70,787.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'CHP'nin karar vermesi halinde siyasi meşru alanın dışında mücadele etmesi gerekecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, sine-i millet tartışmalarına ilişkin "CHP'nin buna karar vermesi halinde bu siyasi meşru alanın dışında mücadele etmeyi gerektirecektir." dedi.

Halil Şahin  | 24.04.2017 - Güncelleme : 24.04.2017
'CHP'nin karar vermesi halinde siyasi meşru alanın dışında mücadele etmesi gerekecek'

Izmir

İZMİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, Tarihi Havagazı Fabrikası'nda düzenlediği basın toplantısında, halk oylamasında yaşananları vicdanen ve hukuksal olarak kabullenmediklerini söyledi.

Hukukun işletilmediği bir ortamda hukuk taleplerinin dışında bir şey söyleyemeyeceklerini ifade eden Aksünger, "Geçersiz oyların sıfır olduğu sandıkların yüzde 90'ı Güneydoğu'da. Beşiktaş, Konak, Çankaya'da en entellektüel yerlerde bile 'hayır'ın yüzde 90 çıktığı yerlerde bile geçersiz oylar var. Güneydoğu'daki sandıklarda bir tane bile geçersiz oy yok." diye konuştu.

Önümüzdeki süreçte Güneydoğu'ya gideceklerini hatırlatan Aksünger, bu konuda rapor hazırlayacaklarını ve hukuk dahilinde her şeyi yapacaklarını vurguladı.

Bireysel başvuru

Halk oylaması sonrası Danıştaya başvurduklarını hatırlatan Aksünger, "Anayasa Mahkemesi konusu da konuşuluyor. Benim gözümde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konusu yüzde yüzdür. Bunda zerre kadar benim tereddütüm yok. Çünkü burada tam kanunsuzluk var. Ortaya ülkenin rejimin etkileyecek bir konu çıkıyor. Bununla ilgili hem CHP kurum kimliği açısından başvurular mutlaka tüm yöntemleriyle yapılacak, hem de şahsımız açısından bireysel başvuru haklarımızı kullanacağız." ifadelerini kullandı.

Sine-i millet tartışmaları

Sine-i millet tartışmalarına da değinen Aksünger, halkın gözünde "CHP grubu istifa ederse bir erken seçim olasılığı ve parlamentonun feshedileceğine" dair bir algı olduğunu hatırlattı.

Aksünger, şöyle devam etti:

"(Sine-i millet) CHP'nin buna karar vermesi halinde bu siyasi meşru alanın dışında mücadele etmeyi gerektirecektir. Başka türlü bir mücadele alanına gidiyorsunuz anlamına gelir ki onun sonu pek hayırlı olmayabilir. Eğer CHP grubu istifa ederse AKP'nin de belki ekmeğine yağ sürmekten başka birşey olmayacaktır. Çünkü orada nispi seçimlere gidecektir. O zaman biz istifa etmişsek nispi seçimler konusunda da katılmama kararı alman lazım. O zaman CHP'siz bir parlamento oluşacak. Bunları teknik olarak anlatıyorum. Hukuk dahilinde bütün mücadelemizi vereceğiz. Onun dışında başka konuda ısrar edenlere de gerekli bütün cevabı verecek yüreğimiz, aklımız var." 

Muhabir: Halil Şahin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın