Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,195.96
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,600.00
BIST 100
9,020.56
Politika

Doğu'dan "Başbakanlık ofisi" talebi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar, "Sur Terör Çalıştayı'nda, bölge halkında güven ve memnuniyet duygusu oluşturulması açısından burada bir Başbakanlık ofisi açılması talep edildi." dedi.

16.02.2017 - Güncelleme : 16.02.2017
Doğu'dan "Başbakanlık ofisi" talebi

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, yaptıkları "Sur Terör Çalıştay"ına katılan Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderlerinin "Başbakanlık Ofisi" açılmasını talep ettiklerini söyledi.

AA muhabirine, AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği çalışmaları anlatan Hotar, geçtiğimiz aylarda Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleriyle yaptıkları "Sur Terör Çalıştayı"na ilişkin bilgi verdi.

Hotar, çalıştayda bölge halkında güven ve memnuniyet duygusu oluşturulması açısından burada bir Başbakanlık ofisi açılmasının talep edildiğini söyledi. Hotar, "Referandumdan sonra inşallah yapılanma içinde mutlaka o bölgedeki vatandaşlarımızın daha rahat iletişim kurabileceği, daha rahat ulaşabileceği mekanizmalara ağırlık verilecektir. Belki o yapılanma içinde yer alabilir. Ama bugünden söylemek çok mümkün değil." diye konuştu.

"Şehit nişanlısı kırık cep telefonunu emanet etti"

AK Parti Genel Merkezi'ndeki AK Kütüphane'de, "kütüphane sohbetleri" yaptıklarını hatırlatan Hotar, "Partimizde tüten bir ocak var. Her Salı 18.30'da değerli bir konuşmacımızla sohbetimiz var." dedi.

Konuşmacılardan aldıkları veriler ve onlara yöneltilen soruların cevaplarına göre bir sonuç değerlendirmesi hazırladıklarını belirten Hotar, "Örneğin Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfından temsilciler, konuşmacılarımız oldu. Onların gazi ve şehit yakınlarına ilişkin talepleri olmuştu. Onları ilgili kurumlara ilettik." ifadelerini kullandı.

Kütüphanede ayrıca 15 Temmuz şehitleri anısına özel bir köşe oluşturduklarını anlatan Hotar, bir müze görünümünde olan bu köşede şehit ailelerinin emanet ettiği özel eşyaların sergilendiğini dile getirdi.

Hotar, üniversitelerden gruplar halinde ve bireysel olarak çok sayıda ziyaretçileri olduğunu aktararak, "Onların duygularını paylaştığı anı defterleri var. O tarihten bugüne kadar çıkarılmış tüm dokümanlar var. Türkiye'de bir ilk. Her gidişimizde o manevi havayı aynı yoğunlukta yaşıyoruz. Gerçekten şehitlerimiz bizimle beraber. Mekanları cennet olsun." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde şehit iki özel harekat polisinin eşi ve nişanlısının ziyarette bulunduğunu bildiren Hotar, şunları söyledi:

"Nişanlısı, şehidimizin üstünden çıkan kırık cep telefonunu buraya emanet etmek istedi. 'Ben yanımda taşıyorum ama bir yerde unuturum, kaybederim diye endişem var. Onun için buraya emanet etmek istiyorum.' dedi. Bu bizim için çok önemliydi. Buna benzer bizim geleneğimizde, tarihimizde, birlik beraberliğimizi pekiştirecek çok sayıda etkinliğimiz, hikayemiz var."

Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından 5'incisi gerçekleştirilecek olan "Sosyal Bilimler Teşvik Ödülü" kapsamında bilimsel çalışmalara makale, tez, kitap ve belgesel kategorilerinde ödül verileceğini belirten Hotar, 10 güne kadar sonuçların açıklanacağını kaydetti.

Hotar, ödül değerlendirme juri üyeliğindeki çalışmaların Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Prof. Dr. Türkan Dağoğlu, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı, Dr. Adnan Günnar, Dr. İsmail Safi, Dr. Mesut Ünal ve Dr. Osman Coşkun tarafından yürütüldüğünü bildirdi.

Muhabir: Aynur Ekiz, Muhammed Ali Toruntay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın