Politika

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:Ortak nokta tek bir devlet başkanının olması

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milli Selamet Partisinin programındaki başkanlık sistemi önerisi ile bugünkü teklifin ortak noktası, iki başlı bir yapıdan ziyade tek bir devlet başkanının olmasıdır." dedi.

03.03.2017 - Güncelleme : 03.03.2017
Erbakan Vakfı Genel Başkanı Erbakan:Ortak nokta tek bir devlet başkanının olması

Ankara

ANKARA-Sefa Şahin

Merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, AA muhabirine, halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Necmettin Erbakan'ın genel başkanı olduğu Milli Nizam Partisi (MNP) ve Milli Selamet Partisinin (MSP) programlarında başkanlık sistemine yer verildiğini hatırlatan Erbakan, başkanlık sisteminin gelmesi halinde bir araç değişikliği olacağını belirtti.

Fatih Erbakan, MSP'nin seçim beyannamesinde sistem değişikliğine yönelik, "Devlet başkanlığı olan cumhurbaşkanlığı ile hükümet başkanlığı olan başbakanlık birleştirilecek, icraya kuvvet, sürat ve müessiriyet sağlanacaktır." ifadelerinin yer aldığını, devlet başkanının seçilmesi halinde halkın iradesinin doğrudan doğruya tecelli edeceğini söyledi.

O dönemki öneride yargı ile devlet başkanının ilişkisiyle ilgili herhangi bir düzenleme önerilmediğini, bugünkü teklifte eleştirilerin yoğunlaştığı noktanın yargının bağımsızlığı konusu olduğuna işaret eden Erbakan, "Böyle bir şaibeye yol açacak herhangi bir teklif MSP'nin programında yok. MSP'nin programındaki başkanlık sistemi önerisi ile bugünkü teklifin ortak noktası, halkın doğrudan başkanı seçmesi, başbakan ve cumhurbaşkanının olduğu iki başlı bir yapıdan ziyade tek bir devlet başkanının olmasıdır." diye konuştu.

'Milletin kararına güvenmeliyiz'

Halk oylamasında "evet" oyu kullanmayı düşünen bazı vatandaşların "Erdoğan'dan sonra ne olacak?" endişesi taşıdıklarını, bu endişeyi doğru bulmadıklarını ve milletin kararına güvendiklerini belirten Erbakan, şunları kaydetti:

"Bununla ilgili iktidar temsilcileri hep şunu söylüyor; 'Milletin iradesine güvenmeliyiz. Millet feraset ve basiret sahibidir. Doğru insanı seçerler. Yeni getirilen sistemin emniyet supabı da milletin kararı veriyor olmasıdır. Milletten yüzde 50'den fazla oy alacak bir insandan zarar gelmez.' Biz de artık böyle düşünmek durumundayız. Milletin ferasetine, seçimine, kararına güvenmek durumundayız. Cenab-ı Allah hayırlı hizmetler yapacak, Türkiye'yi rahmetli Erbakan Hocamızın ifadesiyle 'Yeniden Büyük Türkiye' haline getirecek, Türkiye'nin öncülüğünde Türkiye'nin ve İslam aleminin tek kurtuluş yolu İslam Birliğinin kurulmasına yönelik adımları atacak insanları, devlet adamlarını bu millete nasip etsin."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın