Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,213.00
BIST 100
9,067.97
Politika

Eski Başbakan Davutoğlu: Bre ahmak bir millet ayakta

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu, "Pensilvanya'da oturmuş sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak, bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme." dedi.

23.07.2016 - Güncelleme : 23.07.2016
Eski Başbakan Davutoğlu: Bre ahmak bir millet ayakta

KONYA

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, "Pensilvanya'da oturmuş bugün sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye." dedi.

Konya Mevlana Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan halka hitap eden Davutoğlu, 2002'den bu yana bu topraklarda sevgi, merhamet ve muhabbetin egemen olmasına gayret sarf ettiklerini söyledi.

Birilerinin de sevgi yerine nefreti, barış yerine katliamı seçtiğini, muhabbet yerine milletin üzerine tankları sürmeye kalktığını belirten Ahmet Davutoğlu, "Türkiye de bir cihan devleti olmak için çaba sarfederken, hainler ve alçaklar, 15 Temmuz'da son derece vahşice bir katliama yeltendi. Bu topraklar haçlı seferlerini gördü. Bu topraklar işgal gördü. Ama bu topraklarda kendi halkına karşı silah doğrultan, o halkın vergileriyle alınan F16'ları uçuran alçakları görmedi." diye konuştu.

"15 Temmuz gecesi bir millet tekrar ayağa kalktı"

Davutoğlu, 15 Temmuz gecesi bir milletin tekrar ayağa kalktığını ve "Biz 78 milyon biriz, beraberiz, hep beraber tek bir millet olarak üzerimize topla da tankla da uçakla da gelseler durmayız, yılmayız, asla teslim olmayız." dediğine işaret etti.

"Pensilvanya'da oturmuş bugün sizlere 'ahmaklar' diyor. Bre ahmak, bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye" diyen Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bunlar en ağır cezayı hak ediyorlar. Biz Hazreti Mevlana'nın huzurundayız. Hani bir ara 'hoşgörü' tabirini kullanıyorlardı güya. Hatta bazen Hazreti Mevlana'nın adını dahi kullanma cesareti göstere göstere tanklarını, toplarını milletin üzerine sürmeye hazırlandılar. Onlar başkalarına, bu ülke dışındakilere hoşgörü gösterirler ama bu milletin kanını dökmeye kalkıştılar. Bir daha asla bu milletin karşısına çıkamayacaklar. Buradan sesleniyoruz; Sen ahmaksın, sen hainsin, sen bu milletin çocuklarını katledenlerdensin. Bize silah çekenler bilsinler ki kim ne derse desin Konya, İstanbul, Rize, Diyarbakır, bütün Türkiye ayaktadır."

Muhabir: Ayşe Şensoy, Muhammed Boztepe

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın