Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,211.80
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,619.00
BIST 100
9,055.75
Politika

Eski MHP milletvekili Akşener: Başbakanlık koltuğunu istiyoruz

Eski MHP milletvekili Akşener, "Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına da koltuğuna da talibiz." dedi.

Ömer Erim Baştımar  | 25.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
Eski MHP milletvekili Akşener: Başbakanlık koltuğunu istiyoruz

Kastamonu

KASTAMONU/ÇANKIRI

Eski MHP milletvekili Meral Akşener, Kastamonu Havalimanı'nda kalabalık partili bir grup tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir turu atan Meral Akşener, daha sonra kentteki bir düğün salonunda partililere seslendi.

MHP'de olağanüstü kurultay toplanmasına yönelik yaşananlara değinen Akşener, kongrenin mutlaka yapılacağını belirterek, Türk siyasetini yeni baştan tanzim edeceklerini, milletle inatlaşmadan milletin değerleriyle yol yürüyeceklerini ifade etti.

"Genel Merkezimizin değerli sözcülerinin ağzından öğrendik ki meğerse biz iktidar olmak için kurulmuş bir parti değilmişiz." diyen Meral Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi 20, 40 milletvekili alarak Meclis'te temsil edilmeyi doğrusu biz kendimize uygun görmüyoruz. Onun için haddimizi de bilmiyoruz, her koltuğa da talibiz. Kırmızı plaka istemeyenlere saygı duyuyoruz. O zaman evlerine gitsinler. Biz kırmızı plakaları istiyoruz. Biz başbakanlığın MHP bünyesinden çıkıp bu ülkeyi yönetmesini istiyoruz. Başbakanlık koltuğunu istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına da koltuğuna da talibiz. Bakanlar Kuruluna da talibiz ama en çok ilk seçimde 276'yı çok aşmış milletvekili sayısına talibiz. Allah'ın izniyle seçilelim, arkasından iktidar olalım, 6 ayda terörün de terör örgütünün de belini beraberce kıracağız."

Makamda iki seçim dönemi kalınması gerektiğine inandığını belirten Akşener, seçildiğinde bunu parti tüzüğüne ekleyeceklerini bildirdi.

"Çağrı Heyeti hukuksal bir süreç yürüdüğü için görevlidir"

Meral Akşener, Çankırı'da Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda partililere yaptığı konuşmada, hiçbir baskı altında kalmadan kurultay için imza veren üst kurul delegelerine teşekkür etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 10 Temmuz'da olağanüstü kurultayın toplanacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Akşener, "Çağrı Heyeti, hukuksal bir süreç yürüdüğü için görevlidir. Çağrı Heyeti, görevinden kaçtığı zaman mahkemece görevlendirildiği için hapsedilme korkusuyla karşı karşıya kalırlar. Genel merkezin, genel merkezimizin 'Hadi bakalım, buyurun biz seçimli kongre yapıyoruz' demesinin hukuki bir geçerliliği yok. Çünkü bizim tüzüğümüz maşallah engelli koşu gibi. Birini atlıyorsunuz öbürü çıkıyor, birini atlıyorsunuz diğeri çıkıyor karşınıza. Allah büyük, bu defa da genel merkezimizde başta sayın genel başkanımız olmak üzere arkadaşları vurdu." diye konuştu.

Muhabir: Ömer Erim Baştımar, Özgür Alantor

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın