Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Millet dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "15 Temmuz gecesi başlayan o sürecin içerisinde Türkiye vatandaşları, bu aziz millet dünyaya bir demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir." dedi.

29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Millet dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir Kadın ve Demokrasi Derneği'nin (KADEM) Samsun Temsilciliği açıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar katıldı. Bakan Kılıç, burada bir konuşma yaptı. Fotoğraf: AA/ İlyas Gün

SAMSUN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "15 Temmuz gecesi başlayan o sürecin içerisinde 16 Temmuz sabahına geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları, bu aziz millet dünyaya bir demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir." dedi.

Bakan Kılıç, KADEM Samsun Şubesinin açılış töreninde yaptığı konuşmada, 15. KADEM şubesinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Kadın ve erkeğin her konuda eşit olmadığını ancak kanun önünde haklar ve topluma katılım yönünden eşit olduklarını anlatan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

"(Kadın ve erkek eşittir) diyerek yola çıkanlar, kadının bedeni üzerinden kapitalizmin en vahşicesini dünyaya yaşatarak haklardan bahsedebilmektedir. Tabii ki her insanın kendi hayatında nasıl yaşayacağını, ne yönde yaşayacağını seçmesi konusunda hürriyeti vardır. Buna hiç kimsenin bir diyeceği yoktur ama şu da bir gerçektir ki vahşi kapitalizmin ortaya koymuş olduğu, kadın ile ilgili çizmiş olduğu algı bizim nezdimizde doğru bir algı değildir. Çünkü kadın hiçbir zaman kapitalizmin bir parçası olarak kullanılacak bir varlık değildir."

Kadına verilen annelik kavramını ifade ettiklerinde eleştirilerek kadının sınırlandırıldığını savunanlar bulunduğuna dikkati çeken Kılıç, annelik kavramının bir insana verilebilecek en büyük şeref ve paye olduğunu vurguladı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki süreçle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kılıç, darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı, Başbakan Binali Yıldırım'ın desteğiyle kadın, erkek, çoluk çocuk, genç demeden milletin ortaya koyduğu duruşun dünyaya demokrasi dersi olduğunu söyledi.

"Vatandaşlarımız dünyaya demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir"

Kılıç, bazı kaynakların ve yorumcuların Türkiye'deki demokrasiyi tartıştığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Demokrasi var mı, yok mu? Hukuk var mı, yok mu? Bu gibi birtakım tartışmalar... Dergilerine kapak yapıyorlar. Bazı ülkelerdeki ön yargılı dergiler... 15 Temmuz gecesi başlayan o sürecin içerisinde 16 Temmuz sabahına geldiğimizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşları, bu aziz millet dünyaya bir demokrasi ve insan hakları dersi vermiştir. Düşünebiliyor musunuz? Buraya gelen Amerika Birleşik Devletleri Başkan Yardımcısı diyor ki, 'Bizim ordumuz bize silah doğrultsa biz ne yapacağız bilmeyiz'. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine sızmış bu hainler, terör örgütü üyelerinin ortaya koymaya çalıştıkları, yapmaya çalıştıkları, devirmeye çalıştıkları duruma karşı bu millet tereddüt etmeksizin bir vücut olarak karşı durdu, bunun sorgusunu sualini sormadı. Sen kadın mısın, erkek misin, genç misin, yaşlı mısın? Bunu sormadan kenetlendik hep beraber, bunun karşısında durduk. Niye durduk? Biz kendimizin demokrasiye inandığımızı bildiğimiz için durduk. Medeniyetimizden aldığımız o güçle durduk." 

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı ve Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, KADEM Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve davetliler de katıldı.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.