Politika, seçim 2014, arşiv

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu oldu

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Giresun Belediye Başkanlığını, adayları Kerim Aksu'nun kazandığını açıkladı.

30.03.2014 - Güncelleme : 30.03.2014
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu oldu

GİRESUN

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim, Giresun Belediye Başkanlığını, adayları Kerim Aksu'nun kazandığını açıkladı.

Karaibrahim, yaptığı açıklamada, kendilerine gelen bilgilere göre, adayları Kerim Aksu'nun 73 bin 75 seçmenin 28 bin 165'inin oyunu alarak belediye başkanlığını kazandığını bildirdi.

Belediye başkanlığını Aksu'nun kazanması dolayısıyla mutlu olduklarını belirten Karaibrahim, Giresun'a hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.

Giresun Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Aksu da 5 yıldır canla başla çalıştıklarını belirterek, "Bundan sonra daha fazla çalışacağız. Bana destek veren Giresunlulara teşekkür ediyorum" dedi. 

İki dönem üst üste kazanmanın çok önemli olduğunu dile getiren Aksu, şunları kaydetti:

"Bunu sağlayan hemşehrilerime ve tüm Giresun halkına şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonra daha fazla sorumluluk üstlendiğimizin farkındayım. Giresun halkı istikrara, güvene, hizmete onay verdi. Seçim çalışmalarında özveri ve fedakarlıkla çalışan herkese teşekkür ediyorum."

Kerim Aksu'nun özgeçmişi

Kerim Aksu, 1969'da Giresun'da doğdu. 1992'de Kütahya Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü'nü bitirdi. Giresun'da beyaz eşya mağazası kurarak iş hayatına atıldı. 1999-2004 yılları arasında CHP Giresun Belediye Meclisi Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevlerini yaptı. 2003-2008 yılları arasında CHP Giresun Merkez ilçe Başkanı ve 2008-2009 yılları arasında CHP Giresun İl Başkanı olarak görev yaptı. 2009'da Giresun Belediye Başkanlığına seçildi. Aksu, evli ve iki çocuk babasıdır.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın