Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.40
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,093.83
Politika

'Güler yüzlü bir referandum yapalım'

CHP Grup Başkanvekili Gök, "Güler yüzlü bir referandum yapalım. Herkes seçeneklerini anlatsın, medya özgür olsun." dedi.

Meltem Öztürk  | 14.02.2017 - Güncelleme : 15.02.2017
'Güler yüzlü bir referandum yapalım'

TBMM

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, Antarktika Andlaşması Çevre Koruma Protokolü'ne katılımı uygun bulan kanun tasarısı ile Türkiye'nin, Singapur ve Dominik Cumhuriyeti ile imzaladığı uluslararası antlaşmaları onaylayan kanun tasarılarını görüşecek.

CHP Grup Başkanvekili Gök, referandum sürecinde olduklarına işaret ederek, "Evet" diyeceklerin de "Hayır" diyeceklerin de başlarının üstünde yeri olduğunu belirtti. Gök, "Güler yüzlü bir referandum yapalım. Herkes seçeneklerini anlatsın, medya özgür olsun." dedi.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için Meclis gündemini belirleyen önerisini, Genel Kurula grup önerisi olarak getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Meclisin, plansız programsız çalıştığını, bugün de bunun bir örneğinin yaşandığını savundu.

Toplumun çözüm bekleyen ciddi sorunları bulunduğunu ifade eden Usta, "Uluslararası anlaşmalar da önemli, hızlıca geçirilmeli. Ancak bu kadar ekonomik ve sosyal sorun varken hükümetin hiçbir kanun tasarısıyla gelmemesi doğru değil. Bu sorunları başka nasıl çözeceğiz, Mecliste kanun yaparak üstesinden gelebiliriz. Bekleyen sorunlarla ilgili hükümet kanun tasarısı getirmek zorunda. Getiremiyorsa bekleyen kanun tekliflerimizi görüşelim." diye konuştu.

Muhabir: Meltem Öztürk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.