Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,193.46
ETH/USDT
3,574.20
BTC/USDT
70,495.00
BIST 100
8,996.08
Politika

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Toplumun yüzde 30'a yakını geri dönüşüm kutusunu hiç duymamış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "2017 yılında vatandaşlarımıza sorduk: Atıklarla, geri dönüşümle ilgili neyi biliyorsunuz? Toplumun yüzde 30'a yakın kısmı da bu kavramı hiç duymadığını ifade etti" dedi.

17.02.2018 - Güncelleme : 17.02.2018
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: Toplumun yüzde 30'a yakını geri dönüşüm kutusunu hiç duymamış

MALATYA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "2017 yılında bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmada vatandaşlarımıza sorduk: Atıklarla, geri dönüşümle ilgili ne düşünüyorsunuz, neyi biliyorsunuz. Toplumun yarıya yakını geri dönüşüm kutularını kullanırken, yüzde 30'a yakın kısmı da bu kavramı hiç duymadığını ifade etti." dedi.

Tüfenkci, Yeşilyurt Belediyesi Ambalaj Atığı Ayrıştırma Tesisleri temel atma töreninde yaptığı konuşmada, israf etmemek, çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak için atık yönetiminin iyi planlanması gerektiğini belirtti.

Bunların iyi planlanıp yönetilemediği taktirde evsel atıklar başta olmak üzere sanayi ve üretimle çevrenin kirleneceğine dikkati çeken Bakan Tüfenkci, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı "Sıfır Atık Projesi"nin çok anlamlı olduğunu söyledi.

Türk insanının tasarruf bilincinin az olduğunu ifade eden Tüfenkci, "İsrafa yönelik bir tüketim alışkanlığı olduğunu görüyoruz. 2017 yılında bakanlığımızın yapmış olduğu araştırmada vatandaşlarımıza sorduk: Atıklarla, geri dönüşümle ilgili ne düşünüyorsunuz, neyi biliyorsunuz? Toplumun yarıya yakını geri dönüşüm kutularını kullanırken yüzde 30'a yakın kısmı da bu kavramı hiç duymadığını ifade etti." diye konuştu.

Tüfenkci, geri dönüşüm noktasında toplumun bilinç düzeyinin düşük olduğunun değerlendirilebileceğini anlatarak, konuyla ilgili farkındalık çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Afrin'i Afrinlilere teslim edelim"

Her şeyi kullanıp atmaktan ziyade kullanılan şeyleri geri dönüşüme kazandırmaya çalıştıklarını anlatan Tüfenkci, "Bizler hem israf etmeyeceğiz, hem ölçülü, dengeyi kaybetmeden yaşayacağız hem de üreteceğiz. Ürettiğimizin insanlığa, doğaya, tabiata faydalı olmasına özen göstereceğiz. Özellikle bu anlamda duyarlı olan herkesi tebrik ediyorum." dedi.

Tüfenkci, Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nı anımsatarak, "Afrin'de bir operasyon yapıyoruz. Dua edelim, o operasyonu sağ salim bitirip, Afrin'i Afrinlilere teslim edelim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, butona basarak tesisin temelini attı.

Bu yıl tamamlanması planlanan ve 7 milyon 499 bin liraya mal olacak tesiste, günlük 120 ton ambalaj atığı işlenebilecek.

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın