Politika

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Suç işlemiş olan herkesin adil yargı karşısına çıkması gerekir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına ilişkin "Belediye başkanlarının, milletvekillerinin sorgulanamaz, dokunulamaz durumları yoktur. Gerçekten suç işlemiş olan herkesin adil yargı karşısına çıkması gerekir." dedi.

30.10.2016 - Güncelleme : 30.10.2016
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: Suç işlemiş olan herkesin adil yargı karşısına çıkması gerekir

DİYARBAKIR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin karşısındaki caddede toplanan gruba hitabında, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın 5 gündür gözaltında olduğunu anımsattı.

Adil bir yargının olmadığını savunan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Belediye başkanlarının, milletvekillerinin sorgulanamaz, dokunulamaz durumları yoktur. Gerçekten suç işlemiş olan herkesin adil yargı karşısına çıkması gerekir. HDP'ye saldırarak önümüzdeki seçimlerde yerel, genel, referandum ve başkanlık gibi her türlü seçim de bizi bay-pas etmeye çalışıyorlar. İrademizi kırmaya çalışıyorlar. Bugün belediye başkanlarımız, yarın milletvekillerimiz ve partiyi kapatmaya doğru gidecekler."

"Tutuklama çıkmaz diye umut ediyorum"

Demirtaş, adliyeye sevk edilen Kışanak ve Anlı'nın serbest bırakılmalarını isteyerek, "Buradan bir tutuklama çıkmaz diye umut ediyorum." dedi.

Muhabir: Ömer Yasin Ergin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.