Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,195.28
ETH/USDT
3,581.80
BTC/USDT
70,703.00
BIST 100
8,986.28
Politika

'Hollanda ile dostluk ilişkilerimizi sonlandırdık'

TBMM Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Soysal, AK Parti'nin Hollanda ile olan dostluk ilişkilerini bugün itibarıyla sonlandırdığını bildirdi.

Meltem Öztürk  | 16.03.2017 - Güncelleme : 16.03.2017
'Hollanda ile dostluk ilişkilerimizi sonlandırdık'

TBMM

TBMM

TBMM Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, beraberinde Dostluk Grubu Başkanvekili, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve Genel Sekreter, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Soysal, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve heyetine Hollanda hükümetinin yaptığı muamelenin, 1961 ve 1963 tarihli diplomatik ve konsolosluk ilişkiler hakkında Viyana Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası hukuk düzenlemelerine, diplomatik teamüllere aykırı olduğuna dikkati çekti.

"Gelişmelere göre tavrımızı belirleyeceğiz"

AK Parti milletvekillerinin, TBMM Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu'ndan dün istifa ettiğine işaret eden Soysal, yazılı özür dilenmesi, sorumlularının adalet önüne çıkarılması ve Viyana Sözleşmesi'nden kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmesi halinde ilişkileri gözden geçirip, dostluk grubunu tekrar yürürlüğe koymaya da kararlı olduklarını bildirdi. Soysal, özür dilenmesi halinde AK Parti Grubu olarak, tekrar dostluk grubunun kurulması için gayret edeceklerini belirtti.

Soysal, gruptan CHP ve MHP milletvekillerinin istifasını verdiğini, HDP Grubuna da bilgi iletildiğini anlatarak, "AK Parti olarak Hollanda ile olan dostluk ilişkilerimizi bugün itibarıyla sonlandırdık. Bundan sonraki gelişmelere göre de tavrımızı belirleyeceğiz." dedi.

Muhabir: Meltem Öztürk



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın