Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Politika

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çataklı: Bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çataklı, "İçişleri Bakanlığı olarak başlattığımız 'vatandaş odaklı hizmet seferberliği' kapsamında bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz." dedi.

17.11.2017 - Güncelleme : 17.11.2017
İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Çataklı: Bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz

HATAY

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İsmail Çataklı, "İçişleri Bakanlığı olarak valiliklerimiz de başlattığımız 'vatandaş odaklı hizmet seferberliği' kapsamında bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Müsteşar yardımcılarımız başkanlığında bakanlığımız üst yöneticilerinden ve uzmanlardan oluşan altışar kişilik heyetlerle ilk ziyaret programımıza Hatay, Şanlıurfa, Bolu ve Bitlis illerimizle başlıyoruz." dedi.

Çataklı, İzleme ve Değerlendirme Sistemi Projesi (İZDES) kapsamında Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrasında basın toplantısı düzenleyen Çataklı, İçişleri Bakanlığının taşra birimlerinin hizmet kapasitelerini ölçmek, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimi geliştirmek, sahadaki görüş ve önerileri doğru şekilde merkeze iletmek, valiliklerdeki iyi uygulama örneklerini paylaşmak üzere İZDES projesini başlattıklarını belirtti.

Çataklı, projenin birinci aşamasında 58 ili ziyaret ederek 2 bin 500'e yakın personelle bir araya geldiklerini ve yıl sonuna kadar tüm illeri ziyaret etmiş olacaklarını söyledi.

Projenin ikinci aşama temasının "vatandaş odaklı hizmet seferberliği" olarak belirlendiğini ifade eden Çataklı, şöyle devam etti:

"Kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik, süreç ve işlemlerin azaltılarak, vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması temel hedefimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Devleti̇ temsi̇l etmek, mi̇lleti̇n gönlünü kazanmakla olur.' i̇fadeleri̇ doğrultusunda İçişleri Bakanlığı olarak valiliklerimiz de başlattığımız 'vatandaş odaklı hizmet seferberliği' kapsamında bütün bürokratlarımızla sahaya iniyoruz. Müsteşar yardımcılarımız başkanlığında bakanlığımız üst yöneticilerinden ve uzmanlardan oluşan altışar kişilik heyetlerle ilk ziyaret programımıza Hatay, Şanlıurfa, Bolu ve Bitlis illerimizle başlıyoruz."

Çataklı, vatandaş odaklı hizmet seferberliğinin öncelikle "dinleme ve empati" prensibi üzerine kurgulanan bir proje olduğunun altını çizdi.

"Hedefimiz hizmet kalitesini yükseltmektir"

İçişleri Bakanlığınca uygulanan projeler ve uygulamalar hakkında çeşitli oda ile sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduklarını vurgulayan Çataklı, şunları kaydetti:

"Bu projenin amaçlarından bir diğeri de bakanlığımız birimlerince sunulan emniyet, asayiş, trafik, 112, nüfus göç ve benzeri hizmetlerden yararlanan vatandaşlarımızla bire bir görüşmek suretiyle hizmet kalitemizi ve vatandaş memnuniyetini ölçmek olarak belirlenmiştir. Bu çalışmanın çıktısı 81 il valiliğimizin tamamına ait ve somut görüşmelere, ziyaretlere dayalı bir değerlendirme raporu olacaktır. Hedefimiz bu raporlar doğrultusunda geçmiş medeniyetimize ve gelecek vizyonumuza uygun merkezi ve yerel düzeyde yönetim politikaları ve stratejileri oluşturmak suretiyle vatandaş memnuniyetini artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmektir."

Daha sonra Çataklı, valilik toplantı salonunda oda, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Muhabir: Salim Taş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın