Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.10
BTC/USDT
70,717.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Kaya: Hayatın her alanında gazi ve şehit yakınlarının yanında olacağız

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Hükümet olarak şehit yakınları gazi ve gazi yakınları ile sivil terör mağdurları için ne gerekiyorsa yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirterek, hayatın her alanında yanlarında olacaklarını söyledi.

27.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
Kaya: Hayatın her alanında gazi ve şehit yakınlarının yanında olacağız

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atama töreninde yaptığı konuşmada, vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Kaya, tarih boyunca hainlerin sinsi planlarıyla karşı karşıya kalındığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama onların hesap edemedikleri iki şey vardı. Onlar Allah'ın da bütün hesapların üzerinde olduğunu unuttular ve gazi milletimizin tüm planları boşa çıkaracağını da hesap edemediler. İşte 15 Temmuz gecesinin sırrı burada. Bugün de Mardin'de, Şırnak'ta, Hakkari'de, Cerablus'ta şehadete yürüyen evlatlarımız sadakat ve vefayı, kahramanlığı, Seyit Onbaşı'nın ruhunu bizlere göstermekte. Piyade Yüzbaşı Oğuz Özgür Çevik, Dağbaşı Tepe'deki çatışmada mermi seslerinin arasında arkadaşlarının yaralarını sarmıştı. Kahraman subayımız bir başka çatışmada Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Hisar Dağı'nda şehit oldu, 20 Ekim 2016'da. Bizler bu topraklarda yıllarca vatan müdafaası için bedel ödedik, gerektiğinde de ödemeye hazırız. Fedakarlığın mimarı bu şerefli evlatlarımızla aynı topraklarda yaşamaktan büyük bir onur duyuyorum.

Şehit yakınları ve gazilerimiz önce Rabb'imizin sonra milletimizin bizlere emanetleri. Sizler için ne yaparsak yapalım Halil Kantarcı'ya, Sevgi Yeşilyurt'a, baba oğul kahramanca şehadete yürüyen Erol ve Abdullah Tayyip Olçok'a, burada adını sayamadığım daha nice şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyemeyiz. Sizlerin göstermiş olduğu büyük fedakarlıklar karşısında bizler de aynı ruhla, aynı inançla, aynı fedakarlıkla çalışmaya devam edeceğiz. Hükümet olarak şehit yakınlarımız, gazi ve gazi yakınlarımız ile sivil terör mağdurlarımız için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Başta ekonomik destek ve sosyal hizmetler olmak üzere hayatın her alanında sizlerin yanında olacağız."

"Şehit yakınları için kamuda istihdam sayısını ikiye çıkarttık"

Kaya, Hükümetleri döneminde şehit yakınları için kamuda istihdam sayısını ikiye çıkarttıklarını hatırlatarak, malul gazilerin yanı sıra gazi yakınlarına ve terör mağdurlarına birer istihdam hakkı getirdiklerini söyledi.

Faizsiz konut kredisi uygulaması, eğitim, sağlık desteği, ücretsiz seyahat hakkı gibi birçok alanda sosyal yaşamı kolaylaştıran iyileştirmeler yaptıklarını anlatan Kaya, "Bugüne kadar Bakanlığımız tarafından 15 bin 46 kardeşimizin atama işlemlerini sonuçlandırdık. Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühleriyle 2 bin 28 kardeşimizin daha atamasını gerçekleştiriyoruz. Bu atamaların şimdiden tüm kardeşlerimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyerek konuşmasını tamamladı.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.