Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,571.10
BTC/USDT
70,751.00
BIST 100
9,050.58
Politika

KEFEK 'cinsel istismar'ın önlenmesine katkı sunacak

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Katırcıoğlu, çocuklara yönelik istismar suçlarına ilişkin komisyonun çalışmasının Meclise intikal etmesiyle çalışmalara katkı vereceklerini söyledi.

Yıldız Aktaş  | 24.02.2018 - Güncelleme : 24.02.2018
KEFEK 'cinsel istismar'ın önlenmesine katkı sunacak

TBMM

TBMM - Yıldız Aktaş

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana'da yaşanan cinsel istismar olayının herkesi derinden sarstığını ifade etti.

Toplumun her kesiminde duyarlılık oluştuğunu ve çözüm noktasında umut verici gelişmeler yaşandığını anlatan Katırcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla oluşturulan komisyonun çizeceği yol haritasının bu konuda yol gösterici olacağını dile getirdi.

Olayın ardından hükümetin, ivedilikle tüm kurumlarıyla harekete geçtiğini belirten Katırcıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Hükümet bünyesinde oluşturulan komisyonun çalışmasının TBMM'ye intikal etmesiyle biz de çalışmalara katkı sunacağız. Diğer modern ülkelerde uygulanan yaptırım modellerini ve etkilerini inceliyoruz. KEFEK, özellikle aile ve çocukla ilgili toplumsal meselelere duyarlıdır. Siyasi mutabakatın en elzem olduğu bir mecradayız. Cumhurbaşkanımızın tabiriyle, çocuğun bedenine yönelen şiddet ve tecavüz bizleri çöküşe götürecek adeta bir dinamittir. Dolayısıyla, misyonumuz gereği böylesi bir vahim olayın akabinde bizler de çalışmalarımıza hız verdik, süreç TBMM'ye aktarıldığında gereken adımları atacağız."

Haftaya gerçekleştirilecek KEFEK toplantısında çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarını, bu konuda bugüne kadar yapılanlar ile yapılması gerekenleri tartışacaklarını, ceza ve infazla ilgili eksiklikler olup olmadığını ele alacaklarını ve özellikle koruyucu, önleyici tedbir anlamında neler yapılabileceğini masaya yatıracaklarını anlatan Katırcıoğlu, buradan çıkan raporu hükümet bünyesinde oluşturulan komisyon ile paylaşacaklarını vurguladı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.