Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,220.18
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,798.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Kılıçdaroğlu, Soylu'dan şikayetçi oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Soylu hakkında, bir televizyon programındaki ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulundu, Soylu'ya tazminat davası açtı.

Serdar Açıl, Zafer Fatih Beyaz  | 11.12.2017 - Güncelleme : 11.12.2017
Kılıçdaroğlu, Soylu'dan şikayetçi oldu

Ankara

ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında bir televizyon programındaki ifadelerinden dolayı suç duyurusunda bulundu ve Soylu'ya tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, İçişleri Bakanı Soylu'nun 5 Aralık'ta katıldığı bir televizyon programında, müvekkili Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret, iftira ve tehdit suçlarını işlediğini savundu.

Dilekçesinde, Soylu'nun programda sarf ettiği ifadelere yer veren Çelik, Soylu hakkında kamu görevlisine hakaret, iftira ve tehdit suçlarından soruşturma başlatılıp, kamu davası açılmasını istedi.

Avukat Çelik, Soylu'ya 100 bin liralık tazminat davası da açtı. Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine dava açan Çelik, Soylu'nun hakaret içerikli konuşmaları nedeniyle müvekkilinin kişilik haklarının zarar gördüğünü öne sürdü.

Çelik, mahkemeden, Kılıçdaroğlu lehine 100 bin liralık manevi tazminata hükmetmesini talep etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın