Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Kutsal emanet denince akla Kudüs, Mekke, Medine, İstanbul gelir

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Bizim için kutsal emanetler dediğimizde akla Kudüs, Mekke, Medine, İstanbul gelir" dedi.

Ayşe Yıldız, Bilal Altıok  | 12.01.2018 - Güncelleme : 12.01.2018
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Kutsal emanet denince akla Kudüs, Mekke, Medine, İstanbul gelir

Burdur

BURDUR

Burdur'da temaslarını sürdüren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Kurtulmuş, önümüzdeki sürecin sadece AK Parti bakımından değil, Türkiye'nin siyasi tarihi, geleceği açısından önemli bir dönem olduğunu söyledi.

2019 seçimleriyle Türkiye'nin 10 Nisan'da milletin karar verdiği Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine geçişin ilk seçimini yapacağını ifade eden Kurtulmuş, "Ondan sonra Türkiye'de yeni bir sisteme, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemine bütün kurum ve kuruluşlarıyla geçmiş olacak. Onun için şimdiye kadar ki seçim süreçlerinden daha önemli, belki de bütün seçim süreçlerinden daha zor bir seçim sürecini yaşayacağız." dedi.

"Kudüs, Mekke, Medine, İstanbul kutsal emanettir"

Türkiye'nin dünyanın her yerinde gönül coğrafyasındaki insanlara karşı sorumluluğu olduğunu belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Biz Filistin meselesiyle uğraşıp, bu davayı uluslararası camiaya taşıma mücadelesi verirken, sağdan soldan yeni emperyalistlerin kulaklarına üflediği sözlerle Türkiye'ye saldırmaya kalkanlar oldu. Cevaplarını alıp oturdular. İsimlerini bile söylemiyorum artık güncelliğini kaybettiği için. Ne dediler, 'Fahreddin Paşa ve tekrar geldiler, burayı emperyalist bir şekilde yönettiler, çaldılar, çırptılar. Bizde ki kutsal emanetleri aldılar, götürdüler' dedi. Bu sadece bir kişi değil, bu mantıkta olan bir sürü emperyalistlerin kulaklarına üflediği laftan başka bir şey bilmeyen bir sürü yönetici var sağda solda. Bizim için kutsal emanetler sadece Peygamber Efendimize, Mekke ya da Medine'ye ait olan birtakım kutsal fiziki emanetlerden ibaret değildir. Kutsal emanetler dediğimiz zaman oradan gelen kılıçlar ya da Peygamberimizin Sancağı Şerifi'nden ibaret değildir kutsal emanetler. Bizim için kutsal emanetler dediğimizde akla Kudüs, Mekke, Medine, İstanbul gelir. Buralar bizim için kutsal emanettir. Bu anlamda büyük bir mücadeleyi veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz."

Kurtulmuş, Türkiye'nin başının bir türlü sıkıntılardan kurtulmamasının sebebinin, ülkenin güçlü olmasını engellemek olduğunu dile getirerek, ülkenin ileriye gitmesini engellemek için kısa tarihinde 5 darbe olduğunu, sağ sol çatışmasının çıkarıldığını, PKK'nın ülkenin başına bela edildiğini anlattı.

"Türkiye büyük iddiası olan bir ülkedir"

"Türkiye'nin DAEŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadele etmek zorunda bırakılmasının nedeni, Türkiye'nin ayaklarına pranga vurmak ve yolunu kesmek içindir." diyen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bize karşı bu kadar müttefiklik ilişkimize rağmen meşru bir şekilde istediğimiz silahları vermekte tereddüt edenlerin hatta vermeyenlerin, PYD, YPG gibi örgütlere hem de alenen 4 bini aşkın tırla beraber silahları sağlamalarının temel nedeni budur. Türkiye'nin bu bölgede terör örgütleriyle meşgul edilerek, dünyaya nizam veren bir ülke olmasını önlemek için terörü de bir alet olarak, maşa olarak kullanıyorlar. Bir sürü terör örgütleriyle Türkiye'yi hareket edemez hale getirmek istiyorlar. Bunu da aşan bir iradeyi ortaya koyuyoruz. Çok şükür terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi de, kim desteklerse desteklesin, eninde sonunda aziz milletimiz kazanacak ve terör örgütleri diz çökecektir."

Milletin arasına sızan, yıllarca Allah laflarıyla milleti kandırarak, iliklerini sömürmek, devleti de içi boşaltılmış hale getirmek isteyen FETÖ'nün ülkenin başına musallat edildiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Milletin cesareti ve kararlılığıyla o darbe teşebbüsü bertaraf edildi. Ama vazgeçmiyorlar, şimdi aynı örgüt üzerinden hem içeride hem dışarıda algı operasyonuyla Türkiye'yi itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar." dedi.

Türkiye'nin büyük iddiası olan bir ülke olduğunu belirten Kurtulmuş, 2019'a kadar 7 cepheden Türkiye'ye saldırmaya devam edileceğini ancak Türk milletinde akıl, feraset, devlet birikimi ve tecrübesi olduğunu kaydetti.

Daha sonra Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi yerleşkesine geçen Kurtulmuş, İlahiyat Fakültesi ile üniversite camisinin açılışını gerçekleştirdi. İlimin ve bilginin önemini anlatan Kurtulmuş, fakülte ziyaretinin ardından, cuma namazını da burada kıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.