Politika

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Türkiye Filistinlilerin arkasındadır

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Türkiye'deki kardeşleriniz arkanızdadır.Filistinli insanlar, Müslümanlar, Filistin'deki diğer gayrimüslim insanlar tarihte olduğu gibi barış içinde yan yana yaşama imkanına kavuşacaklar." dedi.

14.02.2018 - Güncelleme : 14.02.2018
Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş: Türkiye Filistinlilerin arkasındadır Fotoğraf: AA/Ahmet Bolat

İSTANBUL

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Kudüs Platformu tarafından hazırlanan "Zamanın Kudüs'ü Kudüs'ün Zama" adlı dramatik sahne gösterisinin Haliç Kongre Merkezi'ndeki özel gösterimini izledi.

Gösterim öncesi konuşan Kurtulmuş, Filistin davasının sadece siyasi bir dava olmadığını belirterek, "Filistin davası bizim için, Osmanlı'nın torunları olan bizler için, inancımızın, gönlümüzün, zihnimizin, şuurumuzun bir parçasıdır. Bizim için Filistin davası varoluşsal bir meseledir." diye konuştu.

"Türkiye'ye karşı oyun oynanmayacağını çok açık bir şekilde görecekler"

Kudüs'te bugün ezanların yüksek sesle okunmasının yasak olduğunu belirten Kurtulmuş,"Kudüs'te zaman geliyor, Halilürrahman şehri içerisinde Peygamberlerimizin kabirlerinin bulunduğu caminin bir kısmı havraya çevriliyor ve hemen caminin avlusunda maalesef radikal Yahudiler tarafından müzikli gösteriler yapılmasına müsaade ediyorlar. Onu da geçtik. Filistin davasını bugün ellerinin içerisinde bir kor ateş gibi taşıyan, yüreklerinde bir iman parçası gibi taşıyan bir avuç Filistinli kardeşimize nice eziyetler ve zulümler yapıyorlar." diye konuştu. 

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, zulme uğrayan Filistinlilerin yalnız olmadıklarını vurgulayarak, "Türkiye arkanızdadır. Türkiye'deki kardeşleriniz arkanızdadır. Bu vesilesiyle Kudüs'ün güzel zamanlarını anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü geçmişte yaşanan o güzellikleri inanıyoruz ki, gelecekte de hep beraber yaşayacağız. Filistinli insanlar, Müslümanlar, Filistin'deki diğer gayrimüslim insanlar tarihte olduğu gibi barış içinde yan yana yaşama imkanına kavuşacaklar." dedi.

Filistin üzerine geçmişte oynanan oyunların bugün de yapıldığını söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün de Osmanlı'nın devamı olan Türkiye Cumhuriyeti'nin diz çökmesi için her türlü saldırıyı, tertibi ortaya koyuyorlar. Sultan Abdülhamid Han'ın karşısına bir şekilde çıkıp yolunu kesmeye çalışanlar, bugün de Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yolunu kesmeye çalışıyorlar. Oyun aynı oyun. Dün bazı terör örgütleriyle yaptıkları oyunları, bugün de DEAŞ'ın, PYD'nin, PKK'nın eliyle yapmaya devam ediyorlar. Bu oyunu bozacağız. Bu oyunu oynayanlar, oyun oynadıkları terör örgütlerinin yakında diz çökmüş olduklarını görecekler, mahcup olacaklar ve Türkiye'ye karşı oyun oynanmayacağını çok açık bir şekilde görecekler."

Bakan Kurtulmuş, konuşmasını Yaser Arafat, Şeyh Ahmed İsmail Hasan Yasin, Mavi Marmara, Afrin ve tüm Türkiye'de şehit düşen askerleri yad ederek tamamladı.

Muhabir: Aişe Hümeyra Bulovalı


 


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın