Politika, arşiv

'Kürt halkı HDP'den çok bize güveniyor'

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Kürt halkı bize, HDP'ye güvendiğinden daha fazla güveniyor. Kürt nüfusun az olduğu bölgelerde de her zaman lider parti olduk" dedi.

10.04.2015 - Güncelleme : 10.04.2015
'Kürt halkı HDP'den çok bize güveniyor'

ANKARA 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kürt halkının, AK Parti'ye, HDP'ye güvendiğinden daha fazla güvendiğini belirterek, "Kürt nüfusun az olduğu bölgelerde de her zaman lider parti olduk. Halkımız, icraatlarımızın doğru olduğuna ve Türkiye'nin bu kronik sorununun liderliğimizde çözüleceğine inanıyor. Bu süreç, HDP'ye bakılmaksızın olumlu şekilde sonuçlanacak" ifadesini kullandı.

Arınç'ın Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bülent Arınç, Türkiye'nin G-20 dönem başkanlığı bağlamında Newsweek dergisine röportaj verdi. 

"Bu çelişkiden biz sorumlu değiliz"

Başkanlık sistemine ilişkin "Böyle bir değişimi nasıl algılıyorsunuz" sorusunu Arınç, "Cumhurbaşkanımız o sistemi istiyor ve bunu her vesileyle dile getiriyor. Bu yüzden başka yorum yapmaya lüzum yok. Türk kamuoyu bizim için oy verirse ve partimiz daha fazla sandalye elde ederse sözümüzü yerine getireceğiz: Yeni, çağdaş, sivil ve demokratik bir anayasa" şeklinde yanıtladı.

Arınç, yeni bir anayasa tasarlarken Türkiye için en iyi sistemi araştırdıklarını belirterek, "Anayasayı Meclis'te uzlaşmaya dayalı şekilde hazırlamak istiyoruz. Aslında Türkiye'de ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk tarafından seçildi. Cumhurbaşkanı ilk turda halk tarafından seçildi ama Meclis tarafından seçilen önceki cumhurbaşkanlarıyla aynı hak ve yetkilere sahip. Bu çelişkiden biz sorumlu değiliz. Yeni anayasada bu konuyla ilgili düzenlemeler yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Demirtaş'ın açıklamaları son derece yanlış"

Çözüm süreci ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "AK Parti'ye güvenmedikleri" yönündeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine Arınç, şu görüşlerini dile getirdi:

"Demirtaş'ın açıklamaları son derece yanlış ve ben bunları eleştirmiştim. Uzlaşma sürecinde iş birliği yapacaksak birbirimize güvenmeliyiz. Hükümete güvenmediğini söylersen o zaman bu, bizi kandırıyorsun demektir. Ama ben HDP'ye inanmak zorundayım. Bu süreçte iş birliği yapacaksak başka bir seçeneğimiz yok."

Arınç, AK Parti'nin, Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgelerde ilk sırada yer aldığını anımsatarak, "AK Parti ve HDP dışında başka başarılı parti yok. CHP ve MHP oralarda oy alamıyor. Kürt halkı bize, HDP'ye güvendiğinden daha fazla güveniyor. Dahası Kürt nüfusun az olduğu bölgelerde de her zaman lider parti olduk. Bu yüzden halkımız, icraatlarımızın doğru olduğuna ve Türkiye'nin bu kronik sorununun bizim liderliğimizde çözüleceğine inanıyor" değerlendirmesine yer verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın