Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,195.91
ETH/USDT
3,579.50
BTC/USDT
70,650.00
BIST 100
8,987.33
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Menfaatlerimiz için kimseden icazet alacak değiliz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan, "(Afrin operasyonu) ABD geri adım atmalıdır. Menfaatlerimizi koruma adına Türk milleti hiç kimseden icazet alacak değildir" dedi.

Alp Özden  | 19.01.2018 - Güncelleme : 19.01.2018
MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: Menfaatlerimiz için kimseden icazet alacak değiliz

TBMM

TBMM

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Türkiye'nin, Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK hedeflerine yönelik muhtemel harekatıyla ilgili, "ABD geri adım atmalıdır. Menfaatlerimizi koruma adına Türk milleti hiç kimseden icazet alacak değildir." dedi.

Adan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, MHP'yi diline dolayan "yeni yetme politik hokkabazlar" bulunduğunu belirterek, dertleri çeşit çeşit olsa da basite indirgendiğinde, "hepsinin kuyruk acısının aynı olduğunu" ifade etti.

Bu kişilerin, Türkiye'nin hayrına olan herhangi bir konuda rahatsızlık duymayı, kendilerine hayat amacı edindiğini ifade eden Adan, "CHP’nin vekilleri bağıra çağıra, üslupsuzca, işaret parmaklarını sallaya sallaya MHP’yi hedef göstererek; bu yalın gerçeği halktan gizleme gayretine düşmüşlerdir. Fakat her şey aşikardır. CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen şahsın üslubu da CHP'yi toprağın altına gömme planının son delilidir. Ermeni soykırımını savunan, Türkiye düşmanlığını normalleştiren, devlete hakaret eden bu kişinin sosyal medya paylaşımları; CHP yönetiminin bilinçaltı fotoğrafıdır." değerlendirmesini yaptı.

MHP'nin ve AK Parti'nin samimi çabalarını itibarsızlaştırmak için girişilen kirli oyunlardan bir başkasının da "bu ittifakın Güneydoğu'daki seçmen tarafından çekinceyle karşılandığı" yalanı olduğunu söyleyen Adan, "Bu yalanı uyduranların esas amacı; akıllara bu akıldışı fitnenin zehrini salmak ve bazı kesimlerde şüphe oluşturmaktır." diye konuştu.

Güneydoğu'daki seçmenin; terör örgütü PKK tarafından tehdit edilmediği sürece, HDP'ye kendini teslim etmediğini son seçimlerde ve referandumda gösterdiğini belirten Adan, "Tam aksine PKK'nın silahlı baskısı kırıldıktan sonra, nihayet hür iradesiyle sandığa gidebilen Kürt kökenli vatandaşlarımız; tercihlerini huzurdan yana kullanmışlardır. AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu milli bloğun referandumda vadettiği 'milletiyle kaynaşmış ve güçlü devlet' kavramıyla Kürt vatandaşlarımızın bir problemi yoktur." görüşünü dile getirdi.

"Menfaatlerimizi biz biliriz"

Adan, ABD'nin "Türkiye'yi Afrin konusunda adım atmamaya çağırıyoruz." açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"ABD'den yapılan açıklamalar çok karışık. Afrin'de terör örgütü varsa Türkiye oraya girmelidir. MHP, sonuna kadar o iradenin yanında olacaktır. Kendi menfaatlerimizi biz biliriz, bize gelecek tehlikeleri de biz biliriz. Türk devletini bugün yöneten kadrolar, burada açılacak koridora öncülük yaptığını daha önce açıklayan, PYD'ye gönderdiği silahları her gün televizyonlarda izlediğimiz, bu coğrafyayı yakıp yıkan, hiçbir yerde haklılık kazanmamış, yine yanlışlarına devam ettiğini gördüğümüz ABD'yi uzun süreden beri uyarmaktadırlar. Dolayısıyla PYD'ye verdikleri silahları alıp götürmeleri ve bu coğrafyada oluşturmak istedikleri orduya da son vermeleri gerekmektedir. Türk milleti, devletin alacağı karara çok büyük bir hayacanla destek vermektedir. ABD, geri adım atmalıdır. Menfaatlerimizi koruma adına Türk milleti hiç kimseden icazet alacak değildir."

"Utanç verici hadiseler"

Bir gazetecinin "Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarının bildirilmemesine ilişkin" iddialarla ilgili sorusu üzerine Adan, "Bir baba ve bu milletin bir evladı olarak böyle olaylara şahit olmak bize acı vermektedir. Bize yakışmayan tablolardır. Savcılık olaya müdahale etmiştir. Utanç verici hadiseler. Devleti yöneten kadroların biraz daha duyarlı olması gerekmektedir. Çok üzüntü verici. İçimizi inciten bir olaydır." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın