Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.08
ETH/USDT
3,580.20
BTC/USDT
70,655.00
BIST 100
8,985.35
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: MHP 16 Nisan'dan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecek

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Milletimiz referandumda ekseriyetle 'evet' diyecek, MHP 16 Nisan'dan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecektir." dedi.

28.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: MHP 16 Nisan'dan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecek

ANKARA

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, CHP ve iş birlikçilerinin, halk oylamasından "hayır" çıkmasını sağlamak için Türk toplumunun en hassas dinamiklerini kaşımaktan, kabuk bağlaması için bilhassa MHP camiasının bir doktor titizliğiyle sardığı yaraları kanatmaktan, birlik ve bütünlüğü taşıyan temel ve kolonların altına saatli bomba yerleştirmekten kaçınmadığını ifade etti.

CHP yanlısı basının, "15 Temmuz hiç yaşanmamış, Yenikapı ruhunun hiçbir değeri ve önemi yokmuş" gibi sürekli kamplaşmayı tahrik ettiğini belirten Yalçın, "hayır" oylarını artırmak uğruna yalan ve iftira kampanyaları yürütüldüğünü kaydetti.

"Propaganda ve kampanyaları ters işleyecek"

Yalçın, MHP'nin tabanını kaybettiği iddialarının düzenlenen kalabalık mitinglerle kof çıkınca aleyhte kampanyaların başka türlü şekillendiğini ifade ederek, MHP'nin Elazığ, Bursa, Kayseri ve Erzurum mitinglerindeki kabalıkların, "iş birlikçi medya" tarafından kamuoyuna gerçek dışı yorumlarla aktarıldığına ve AK Parti'nin katkısıyla meydanların doldurulduğu propagandası yapıldığına dikkati çekti.

CHP ve "yamakları"nın halkın yalanı, iftirayı, entrikayı sevmemesini anlayamadığını aktaran Yalçın, bunların MHP aleyhinde algı oluşturmaya dönük propaganda ve kampanyalarının ters işleyeceğini, parti tabanında MHP yönetimi hakkında en küçük tereddüdü olanların da hakikati göreceğini kaydetti.

CHP'ye destek veren anket kuruluşlarının MHP hakkında olumsuz algı yaratma çabasında olduğunu ifade eden Yalçın, bunların çoğunun gerçeği gizlemek ve seçmen eğilimini yanlış tespit etmekten sabıkalı olduğuna dikkati çekti.

Yalçın, başta CHP yanlısı anket şirketleri olmak üzere birçok kamuoyu araştırma kuruluşunun, birer algı oluşturma merkezi haline geldiğini, bu şirketlerde, tarafgir, iyi niyetten ve yapıcılıktan mahrum, nalıncı keseri gibi kendine veya dünya görüşüne yakın çevrelere yontan bir anlayışın egemen olduğunu vurguladı. Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"CHP ile onlara yamaklık eden sözde muhaliflerin MHP ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli aleyhindeki canhıraş kampanyalarının halk nezdinde hiçbir karşılığı yoktur. Bunlara itibar eden küçük ve mahdut bir güruhtur. Ayrıca halk yalancılara, facirlere ve fasıklara itibar etmemektedir. Bu gerçek, 16 Nisan'da ortaya çıkacak sonuçla bir kez daha tescillenecektir. Milletimiz referandumda ekseriyetle 'evet' diyecek, MHP 16 Nisan’dan sonra da yoluna emin adımlarla devam edecektir.

MHP’nin biteceğini, lideri Bahçeli’nin kaybedeceğini zannedenler yeis ve nevmidi içinde kalacaklar, sukutuhayalin derin uçurumlarına yuvarlanmaktan kurtulamayacaklardır."

Muhabir: Esin Işık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın