Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.26
ETH/USDT
3,590.80
BTC/USDT
70,923.00
BIST 100
8,996.87
Politika

MHP İstanbul Milletvekili Yönter: Uzman çavuşlarımızın elinden tutmak en temel görevimiz

MHP İstanbul Milletvekili Yönter, "Uzman çavuşlarımızın elinden tutmak en temel görevimiz." dedi.

İsmail Çimen  | 19.10.2017 - Güncelleme : 19.10.2017
MHP İstanbul Milletvekili Yönter: Uzman çavuşlarımızın elinden tutmak en temel görevimiz

TBMM

TBMM

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, "Uzman çavuşlarımızın elinden tutmak en temel görevimiz." dedi.

Yönter, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, uzman çavuşların yaşadığı sorunları dile getirdi.

Uzman çavuşların, beylik tabancası verilmemesi, kadro sıkıntısı ve orduevine girememe gibi çeşitli sıkıntılar yaşadıklarına dikkati çeken Yönter, "Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görevli Uzman Onbaşı Mehmet Kızılca'nın fotoğrafını gösterip belinde bir tabancasının dahi olmadığını ifade etmiştik. Bu kardeşimiz tankı, topu, makineli tüfeği, havan topunu kullanıyor, gittiği çarşıda biraz önce mücadele ettiği teröristle karşılaşınca ona karşılık verecek, kendini savunabilecek bir silahtan mahrum kalıyor. Aziz şehidimiz herkesin gözü önünde ebediyete intikal ediyor. Acımız çok büyük." değerlendirmesinde bulundu.

"Bedende en ön, ödülde ise en arka sıradalar"

Müslüm Mızrak adlı bir uzman çavuşun rahatsız olan babasına karaciğerinin bir parçasını verdiğini, bunun neticesinde hastanenin genel cerrahi bölümünün Mızrak hakkında TSK'da iş göremez raporu düzenlediğini ve bu nedenle söz konusu kişinin TSK'dan atılmak üzere olduğunu söyledi.

Bu durumun haksızlık olduğunu savunan Yönter, şunları kaydetti:

"Müslüm Mızrak kardeşimiz bir yandan babasının hastalığı diğer yandan TSK'daki görevi. Onun yerinde ben de olsam ciğerimi babama verirdim. 'Ciğerini babasına verdi' diye bu kardeşimiz uzman çavuşluktan atılmak üzere. Bu çok büyük bir yanlış, çok büyük haksızlıktır. Ne ciğeri bu kardeşlerimiz can veriyor. Can veren, ciğer veren bir insana bunun karşılığı olarak iş göremezlik raporu verilmez. Bedende en ön sırada olan bu kardeşlerimiz ödülde en arka sıradalar. Ben bunu bir vicdan sahibi olarak kabullenemiyorum." u

Uzman çavuşların isteğinin yapılamayacak şeyler olmadığını aktaran Yönter, canlarını seve seve vermeye hazır uzman çavuşların dile getirdikleri hakları esirgememek gerektiğini söyledi.

Yönter, "Bu kardeşlerimizin silahını verelim, temel mağduriyetlerini giderelim ve hainlerle mücadele ederken akılları evlerinde olmasın. Bu kardeşlerimize ihtiyacımız var. Orduevlerine kimler, kimler giriyor, bir uzman çavuşumuza mı çok görüyoruz? Akılla izah edilemeyecek bu çelişkiyi bir türlü çözemiyoruz. Uzman çavuşlarımızın elinden tutmak en temel görevimiz. Vatan görevinin bahanesi olmaz ama bir parça bu arkadaşlarımızı düşünelim." ifadelerini kullandı.

Muhabir: İsmail Çimen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın