Dolar
32.51
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Mili Savunma Bakanı Işık: Kadınlar olmasa AK Parti bu günlere gelemezdi

Milli Savunma Bakanı Işık, "Partimiz için destek isteyen kadınlar olmasaydı, AK Parti bu günlere gelemezdi. Bunu, bizim siyasi hareketimizde ilk fark eden kişinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da ifade etmem lazım." dedi.

01.04.2017 - Güncelleme : 01.04.2017
Mili Savunma Bakanı Işık: Kadınlar olmasa AK Parti bu günlere gelemezdi Fotoğraf: AA/Sefa Mutlu

İSTANBUL

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ataşehir'deki Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde şehit yakınları, gaziler ve kadınlarla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda çalışmalara devam ettiklerini aktaran Işık, Türkiye'nin her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydetti.

Işık, savunma sanayisinde atılan adımlara dikkati çekerek, bu alandaki millileşmeye vurgu yaptı.

AK Parti iktidarları döneminde, Türkiye'nin her alanda büyük projeler gerçekleştirdiğini anlatan bakan Işık, ülkenin geldiği noktadan, herkesin gurur duyduğunu kaydetti.

Işık, 16 Nisan'daki referandumun, Türk demokrasi tarihindeki en önemli sınavlardan biri olduğunu aktararak, Türkiye'nin bir daha geri dönmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin enerjisini iç çekişmelere harcamaması gerektiğini belirten Işık, "Koalisyon pazarlıklarıyla zaman kaybeden, hükümet içi kavgalarla zaman kaybeden bir ülke konumuna düşmemeli." dedi.

Işık, konuşmasının devamında Güney Kore ve Türkiye'nin ekonomik gelişimlerini kıyaslayarak, Türkiye'deki siyasi belirsizliklerin gelişmeye engel olduğunu anlattı.

Anayasa değişikliği hususunda da değerlendirmelerde bulunan Işık, şunları söyledi:

"Başbakanın yüzüne anayasa kitapçığı fırlatıldı. Memleket allak bullak oldu. Yarın tekrar fırlatılmayacağının garantisi var mı? Onun için gelin, özellikle istikrarı sandıkta sağlayacak bu hükümet sistemini, 16 Nisan'da kabul edelim. Şu anda bile çift başlıyız. Düşünün halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı var. Anayasa göre de çok fazla yetkisi var. Öte tarafta da halkın seçtiği başbakan var. Her günü, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasındaki köklü ilişki gibi düşünmeyin."

Milli Savunma Bakanı Işık, anayasa değişikliğinde yer alan maddeler hakkında bilgiler verdiği konuşmasında, artık tek yetkinin halkta olacağını kaydetti.

"Kadınlar olmasa AK Parti bu günlere gelemezdi"

Işık, daha sonra AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği, "Kadınlar Soruyor" adlı etkinliğe katıldı.

Siyasette en verimli çalışmaları kadınların yaptığını dile getiren Işık, "Biz erkekler, gürültü yapmayı severiz. Ev ev bizzat dolaşan, partimiz için destek isteyen kadınlar olmasaydı, AK Parti bu günlere gelemezdi. Bunu, bizim siyasi hareketimizde ilk fark eden kişinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olduğunu da ifade etmem lazım. Refah Partisi İl Başkanlığı döneminde, kadınların siyasette daha fazla rol almaları gerektiğini ifade edip, Beyoğlu seçimlerinde bizzat hayata geçiren Cumhurbaşkanımızın ne kadar doğru bir strateji izlediğini bugün hepimiz görüyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Sefa Mutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.