Dolar
32.39
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Milli Savunma Bakanı Canikli: PYD/YPG tehdidini ortadan kaldırmadan rahatlayamayız

Milli Savunma Bakanı Canikli, İdlib operasyonuna ilişkin "PYD/YPG terör tehdidi orada devam ediyor, o tehdidi de tamamen ortadan kaldırmadan rahatlamamız mümkün değil. Hiç kimse bizden durmamızı bekleyemez." dedi.

Gültekin Yetgin  | 20.10.2017 - Güncelleme : 21.10.2017
Milli Savunma Bakanı Canikli: PYD/YPG tehdidini ortadan kaldırmadan rahatlayamayız

Giresun

GİRESUN

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülkenin birliğini bütünlüğünü korumak için elinden gelen tüm gayreti gösteren bir hükümete karşı ana muhalefet partisinin yaklaşıma işaret etti.

Ana muhalefet partisinin terör örgütü üyelerini, teröristleri neredeyse masum göstermeye çalıştığını belirten Canikli, "İnsan hakları kılıfı altında terörle mücadeleyi etkisizleştirmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Sonuç alması mümkün değil elbette ama şunu söylemeye çalışıyorum bu mücadele dışarıdan yapılan saldırılara karşı yürütülürken, içeriden de bunlara inanılmaz şekilde destek geliyor, bunlara karşı da bu mücadeleyi yürütüyoruz, yürütmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

"Hiç kimse bizden durmamızı bekleyemez"

Konuşmasında İdlib’deki operasyona değinen Canikli, "Şunu da belirtmekte fayda var, oturduğunuz yerden konuşarak küresel gelişmeleri takip etme ve yönlendirme imkanınız kesinlikle yoktur. Sadece orada kalırsanız, hem ülkenize yönelik tehditin riski boyutu büyür, hem de hiçbir zaman hesaba katılmazsınız, masada olamazsınız." ifadesini kullandı.

Canikli, Türkiye’nin buralarda kendi güvenliği açısından, kendisine yönelen riskleri ortadan kaldırmak için sınır ötesi operasyon yapma açısından en haklı ülke olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkaları ne derse desin biz bunu biliyoruz, sorun bizim sorunumuz, tehdit Türkiye’ye yöneliyor bu millete yöneliyor, bu topraklara, bu coğrafyaya yöneliyor. Dolayısıyla bu sorunu gidermek de milletin bize verdiği en önemli görevlerden bir tanesidir ve biz de bu anlayışla hareket ediyoruz. Aynı şekilde İdlib harekatı, orada da ciddi bir terör tehdidi vardı Türkiye'ye’ye yönelik olarak, Astana süreci kapsamında alınan kararlar çerçevesinde bu operasyonu gerçekleştiriyoruz. Ayrıca PYD/YPG terör tehdidi orada devam ediyor, o tehdidi de tamamen ortadan kaldırmadan rahatlamamız mümkün değil. Hiç kimse bizden durmamızı bekleyemez. Bir başka ifadeyle o tehdit ve tehlike tamamen ortadan kalkmadan biz oralarda olmaya devam edeceğiz, oralarda bulunmaya devam edeceğiz."

Münbiç meselesine ilişkin de Canikli, şu görüşlerini paylaştı:

"En üst seviyede Amerika tarafından oradaki PYD unsurlarının, YPG unsurlarının terör örgütü unsurlarının çıkarıcağının sözü verildi defalarca ama şu anda Münbiç yine terör örgütünün kontrolünde, sözlerin hiçbir anlamı yok icraat önemli. Artık bir sözle kandırılabilen, yönlendirilebilen bir Türkiye yok, biz zaten hesabımızı, kitabımızı ona göre yapıyoruz, yani verilen sözler üzerine değil, gerçek durum üzerine, arazideki gerçek şartlara göre hesabımızı, kitabımızı yapıyoruz."

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın