Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.90
BTC/USDT
70,419.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Milli Savunma Bakanı Işık: CHP açıkça anayasa ihlali yapıyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, "Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığına bakarsanız aslında açıkça anayasa ihlali yapıyor." dedi.

22.04.2017 - Güncelleme : 23.04.2017
Milli Savunma Bakanı Işık: CHP açıkça anayasa ihlali yapıyor Fotoğraf: AA/Şahin Oktay

KOCAELİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli İl Başkanlığını ziyaret etti.

Işık, burada yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da Türkiye'nin önemli bir hükümet sistemi değişikliği için sandığa gittiğini belirterek, Türkiye'nin demokratik bir atmosferde ciddi bir kampanyaya sahne olduğunu söyledi.

Gerek bu değişikliği savunan, gerekse bu değişikliğin karşısında duran diğer siyasi parti ve grupların sonuna kadar özgürce fikirlerini ifade etme imkanı bulduğunu vurgulayan Bakan Işık, "Türkiye aslında demokratik olgunluğunu bir kez de bu halk oylaması vesilesiyle bütün dünyaya gösterdi. Halk oylamasında gerek evet çıkması için gerek hayır çıkması için herkes özgürce kampanyasını yürütme imkanı buldu. Dolayısıyla burada Türkiye demokratik olgunluğunu bir kez daha dünyaya göstermiş oldu." ifadesini kullandı.

Bakan Işık, her iki tarafında da bu kampanya süresince çok yoğun çalışmalar yaptığını işaret ederek, "Ama 16 Nisan'da sonuçta halkımız sandığa gitti ve tercihini ortaya koydu. 16 Nisan'da ortaya konulan tercih Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesini onaylayan, yani 'Evet' yönünde bir tercihtir. Bu herkes için bağlayıcıdır. Demokrasilerde beşeri anlamdaki en büyük güç milli iradedir. Milletin iradesidir, milletir. Dolayısıyla herkesin bu noktada sonucu kabullenmesi ve ortaya konan millet iradesine saygı duyması gerek. Millet iradesini kabullenmemek, millet iradesini mahkemelere taşımak demokratik bir ülkede asla kabul edilebilecek bir durum değildir." diye konuştu.

"Cumhuriyet Halk Partisi açıkça anayasa ihlali yapıyor"

Anayasanın 79. maddesi hatırlatan Bakan Işık, şöyle devam etti:

"Anayasanın 79. maddesi çok açıktır, 'Yüksek Seçim Kurulu kararları kesindir. Bu kararlara yönelik herhangi bir merciye başvuruda bulunamaz' diyor. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaptığına bakarsanız aslında açıkça anayasa ihlali yapıyor. Bir taraftan hukuken açıkça anayasa ihlali yapıyor, diğer taraftan da ortaya çıkan millet iradesini tanımadığını aslında bütün her tarafa göstermiş oluyor. Elbette Cumhuriyet Halk Partisi'ni destekleyen, cesaretlendiren birtakım iç ve dış mihrakların olduğunu görüyoruz. Anayasanın bu kadar açık hükmü varken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu şekilde hareket etmesinin altındaki bana göre gerçek sebep, kendi iç tartışmalarını engellemek, kendi içlerinde genel başkanlarına yönelik oluşacak veya oluşan, alttan alttan oluşan tartışmayı kesmek niyetidir."

Muhabir: Şengül Oymak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.