Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Her kurultay öncesi böyle bir şeyler ortaya çıkarıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesiyle ilgili iddialar konusunda, "Kendisi her kurultay öncesi böyle bir şeyler ortaya çıkarıyor." dedi.

01.12.2017 - Güncelleme : 01.12.2017
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Her kurultay öncesi böyle bir şeyler ortaya çıkarıyor

Afyonkarahisar

AFYONKARAHİSAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu"nda yaptığı konuşmada, tarihin milletler ve devletler için önemine değinerek, tarihini bilmeyenlerin geleceğe büyük adımlar atamayacağını belirtti.

Bakan Eroğlu, "Dolayısıyla bütün milletin, yöneticilerin tarihini çok iyi bilmesi gerekir diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Sempozyumun ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesiyle ilgili iddiaları konusunda bir soru üzerine, ortada bir belge bulunmadığını bildirdi.

"Söyledikleri şeyler hep yanlış"

"Belge dedikleri şeyin belgeyle alakası yok. Söyledikleri şeyler hep yanlış." diyen Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Falanca kişi Sayın Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürüymüş... Öyle bir şey yok. Ben Sayın Cumhurbaşkanımız ile büyükşehir belediye başkanlığından bu yana çalışıyorum. Öyle bir kişi özel kalem müdürü olmadı, yalan. Yurt dışına para gönderilmiş değil. Kaldı ki, Sayın Cumhurbaşkanımız bunu özellikle telin etti. Kendisi her kurultay öncesi böyle bir şeyler ortaya çıkarıyor. Bunu 'kendisinin kurultayda seçilmesi için yaptığı bir manevradır' diye düşünüyorum."

"Siyaset tarihinde çok pespaye durumdur"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyla ilgili 1,5 milyon liralık bir tazminat davası açtığını anımsatan Eroğlu, şunları söyledi:

"Neticede ikinci bir dava daha açacaktır. Buna 'CHP'nin lideri' demiyeceğim. Bu şahsa yakışmıyor. Siyaset tarihinde çok pespaye durumdur. Ben de bunu telin ediyorum. Yakışmayan bir şeydir. İnsanlara bu şekilde iftira atarak bir yere varamazsınız. Bu, CHP'nin nereden nereye geldiğinin açık seçik göstergesi. Artık CHP'nin millete söyleyecek bir şeyi yok. Bir takım karamalarla, iftiralarla ayakta kalmaya çalışıyor. CHP Grup Başkanvekili'nin, 'bu belgeleri açıklayamazsa biteriz' diyor. Ey CHP sen zaten bittin. CHP'nin başındaki bu zat zaten CHP'yi bitirdi. Cumhurbaşkanımız dünyanın en dürüst, en çalışkan, en cesur bir liderdir. Kılıçdaroğlu, maalesef siyaseti de çok aşağı derecelere düşürdü."

Eroğlu, daha sonra, sempozyum kapsamında hazırlanan fotoğraf ve çini sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın