Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,352.00
BIST 100
9,079.97
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Suriye'nin toprağında gözümüz yok

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Biz Afrin'e niye giriyoruz? Sınırlarımızı güvenli hale getirmek için. Bir de oradaki insanların malını, canını, namusunu korumak için gidiyoruz. Suriye'nin toprağında gözümüz yok." dedi.

09.02.2018 - Güncelleme : 09.02.2018
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Suriye'nin toprağında gözümüz yok

AFYONKARAHİSAR

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sinanpaşa ilçesinde bağlı Kılıçarslan beldesindeki Sinanpaşa Kılıçarslan Barajı temel atma merasiminde yaptığı konuşmada, Afrin Harekatı'nın devam ettiğini anımsattı.

Geçmişte de kahraman Mehmetçik'in, düşmana karşı koyduğunu, onlara geçit vermediğini ifade eden Eroğlu, "Kaç tane Haçlı seferi yapılmış ama geçit vermemişler. Haçlılar, Kudüs'e kadar geliyorlardı ama kahraman milletimiz onları Viyana kapısına kadar sürdü. Daha sonra İstiklal Harbi'nde yine bu millet şahlanışa geçti ve 26 Ağustos sabahı büyük taarruz başladı. 26 Ağustos'ta Sinanpaşamız kurtuldu. 27 Ağustos'ta Afyonkarahisar düşman esaretinden kurtuldu." diye konuştu.

"Hepimiz askeriz"

Eroğlu, Türk milletinin kahraman olduğunu, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu kahraman milletin evlatları, bazı ülkeler sınırımızda terör devleti kurmak istiyorlar, ona karşı kahramanca direniyor. Şu anda Afrin'de çarpışıyorlar. Özgür Suriye Ordusu'ndan, kahraman askerlerimizden şehitlerimiz var. Geçen hafta iki DSİ elemanı 'biz de hazırız' dedi. Gittiler orada bir dozer operatörü, bir de greyder şoförümüz, iki tane kahraman şehadet şerbetini içti. Onların cenazesine katıldım. İnanın gittiğim zaman onların anneleri, babaları eşleri beni teselli etti. Yani dediler ki; 'vatan sağolsun' Artık milletimiz güçlüdür. Sınırımızda kurulmak istenen terör devletçiğine müsaade edilmeyecek. Kim olursa olsun. Çünkü biz büyük bir milletiz, kahraman bir milletiz. Hepimiz askeriz, hepimiz hazırız."

"Bizim milletimiz Afrin'e girdiği zaman onlara yardım ediyor"

Dünyada fakir ülkelere en fazla yardım yapan devletin Türkiye olduğunu belirten Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu Avrupa, Batı Afrika'yı tamamen sömürdü. İnsanının, madenini, altınını, elmasını sömürdü. Hatta Senegal'de bir oda var. Görünce gerçekten çok duygulandım. Senegal ADB'ye en yakın, Afrika'nın en batı ucu. Oraya bir adada bütün insanları toplayıp götürüyorlar. Esir ticareti yapıp köle olarak kullanıyorlar. Bizim milletimiz Afrin'e girdiği zaman onları kucaklıyor, onlara yardım ediyor. Biz Afrin'e niye giriyoruz? Sınırlarımızı güvenli hale getirmek için. Bir de oradaki insanların malını, canını, namusunu korumak için gidiyoruz. Suriye'nin toprağında gözümüz yok. Orada bir terör devleti kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz. Bunu bütün dünya böyle bile. Hepimiz, 80 milyon hazırız. Kadınlarımız da hazır. Allah razı olsun."

Muhabir: Canan Tükelay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın