Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,209.33
ETH/USDT
3,591.40
BTC/USDT
70,927.00
BIST 100
9,048.55
Politika, 15 Temmuz Darbe Girişimi

'Sığınaktaki herkes demokrasinin bedelini ödemeye hazırdı'

CHP Grup Başkanvekili Gök, FETÖ'nün darbe girişiminin gerçekleştiği gece yaşadıklarına ilişkin, "Sığınaktaki herkes demokrasinin bedelini ödemeye hazırdı ve çok metanetliydi. Akıbetimizi bekliyorduk." dedi.

23.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
'Sığınaktaki herkes demokrasinin bedelini ödemeye hazırdı'

TBMM-Seval Güler

Darbe girişiminin Meclisteki tanıklarından CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, o gece yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Gök, 15 Temmuz gecesi kendilerini ziyarete gelen kızı, damadı, 40 günlük torunu, eşi ve diğer kızıyla evinde olduğunu aktararak, saat 22.30'da gelen telefonlardan, ülkede olağanüstü bir durum yaşandığını öğrendiğini söyledi.

Aklına ilk gelenin, ülkenin bir terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığı olduğunu dile getiren Gök, ancak Boğaziçi Köprüsü'nde askerler bulunduğunu öğrenmesi ve Ankara semalarında savaş uçaklarının dolaştığını gözlemlemesi üzerine bir darbe girişimi yaşandığını tahmin ettiklerini anlattı.

Gök, partisinin diğer yöneticileri ile görüşerek Genel Merkez'de toplanma ve bir durum değerlendirmesi yapma kararı aldıklarını ifade etti. Gök, Genel Merkez binasına geldiklerinde binaya yakın bir mesafedeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin üzerinde de jetlerin uçtuğunu gördüklerini ve darbe teşebbüsü yaşandığından emin olduklarını belirtti.

Hızla bir bildiri hazırlayarak darbeye karşı olduklarını ve parlamenter sistemin yanında durduklarını tüm kamuoyuna duyurduklarını aktaran Gök, ardından da Ankara'da bulunan milletvekilleriyle parlamentoya geçtiklerini dile getirdi.

"Eşime ve kızlarıma durumu hissettirmemeye çalıştım"

Gök, darbenin yaşandığı gece evden çıkarken yaşadıklarını şöyle anlattı:

"40 günlük torunum Uzay da bizimle birlikteydi. Ben darbe teşebbüsü olabileceğini evden çıkarken de değerlendirdiğim için bir darbenin yaratacağı sonuçları da çok iyi bildiğimden dolayı damadımı bir köşeye çektim, 'Ailemi sana emanet ediyorum, sabah ne olacağını bilmiyorum' dedim. O şekilde evden çıktım. Damadım şaşkınlık içinde beni dinledi. Ona metanetli olmasını söyledim. Çünkü her darbenin ardından biz biliriz ki siyasetçiler gözaltına alınır, tutuklanır. Partinin yönetici konumunda bulunan bizlerin de böyle bir sonuçla karşılaşmaması zaten mümkün değildi. Bunu bilerek yola çıktık. Eşime ve kızlarıma durumu hissettirmemeye çalıştım. Evde kızlarımın ve küçük torunumun olduğu bir ortamda heyecan duymalarını istemedim. Duygularımı sadece damadımla paylaştım."

"Kızlarım beni görünce gözyaşları içinde kaldılar"

Gök, Meclis bombalanmaya başladığında rüya gördüklerini zannettiklerini, böyle bir barbarlığın yapıldığını düşünmek bile istemediklerini, ancak şiddet karşısında acı bir gerçekle yüz yüze bulunduklarını anladıklarını söyledi. 

Meclis bombalanırken bunun canlı yayınlarda son dakika bilgisi olarak aktarıldığının altını çizen Gök, şöyle dedi:

"Sığınaktaki herkes demokrasinin bedelini ödemeye hazırdı ve çok metanetliydi. Akıbetimizi bekliyorduk. Sabah ortamın güvenli olduğu bilgisi geldikten sonra sığınaktan çıkabildik. Evime gittim. Sığınakta telefonla görüşme imkanı çok sınırlıydı. Biz oradayken canlı yayınlardan Meclisin bombalandığını tüm Türkiye gibi ailemde seyretmiş. Çok heyecanlanmışlar, panik içindeydiler. Kızlarım beni görünce gözyaşları içinde kaldılar. Akıbetimizi düşünüp çok endişelenmişler. Ailelerimizin bekleyişi bizim bekleyişimizden çok daha farklı bir tabloda cereyan etmiş. Onlar televizyonlarda canlı yayınlarda olanları izliyordu. O akşamın sabahı ailelerimizle de çok yoğun duyguların yaşandığı bir gün oldu. Ailelerimiz hayatımızla ilgili endişeleri çok yüksek düzeyde yaşadılar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın