Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.30
BTC/USDT
70,378.00
BIST 100
9,089.04
Politika

Sur'daki terör mağdurları iftarda buluştu

Şanlıurfa'nın AK Parti'li Haliliye İlçe Belediyesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan bin 500 kişiyi iftarda buluşturdu.

04.07.2016 - Güncelleme : 05.07.2016
Sur'daki terör mağdurları iftarda buluştu Şanlıurfa'nın AK Parti'li Haliliye İlçe Belediyesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan bin 500 kişiyi iftarda buluşturdu. ( Fikret Kavgalı - Anadolu Ajansı )

DİYARBAKIR

Şanlıurfa'nın AK Parti'li Haliliye İlçe Belediyesi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör saldırıları nedeniyle mağdur olan bin 500 kişiyi iftarda buluşturdu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı organizasyonda yardımcı olduğu Haliliye Belediyesi, terör mağduru vatandaşlara Valilik tarafından kurulan iftar çadırında ramazan ayının son gününde yemek verdi.

Programa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Müslümanlar için kutlu bir ayın bitiminde ve Ramazan Bayramı'nın arifesinde iftar sofrasında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eker, son iftarı Anadolu'nun en eski mabedi Ulu Cami'nin önünde hemşehrileriyle yaptıklarını vurgulayarak, "Allah bu rahmet, mağfiret ve bereket ayını hem Diyarbakırlı hemşehrilerimize, hem de bütün İslam ümmeti açısından hayırlara, barışa, kardeşliğe vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

"Bu şehir yıkımlara, saldırılara maruz kaldı"

Eker, Sur ilçesinin terör saldırılarından dolayı çok acılar çektiğini ve büyük yıkımlar yaşandığını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu şehir yakın zamanlarda çok acılar yaşadı. Sur ilçemiz 8 bin yıldır medeniyetlere beşik olmuş bu şehir yıkımlara, saldırılara maruz kaldı. Hükümet olarak bu güzel şehri yeniden imar edeceğiz. Bunun planları yapılıyor. Projeler hazırlandı. Büyük bir hızla inşa ve imar faaliyetleri devam ediyor. Vatandaşlarımız ve esnafımız zarar gördü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hem Başkanımız Binali Yıldırım, onların hasarlarının giderilmesi yönünde talimat verdi."

"Hazreti İbrahim'in sofrasını buraya getirdik"

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da Sur'daki kardeşleri ile bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Şanlıurfa olarak herkesin bugün Sur'da bulunduğunu kaydetti.

Demirkol, "Hazreti İbrahim şehrinden sahabeler diyarı Diyarbakır'a selamlar getirdik. Hazreti İbrahim'in sofrasını buraya getirdik. Bizim burada bulunmamızın sebebi kardeşliğimizin pekişmesi dostluk, uhuvvet ve ayrıca bölgemizde olması gereken sulhun ve sükunun bölgemize hakim olması için bugün bu noktadayız. Soframızı paylaşıyoruz. Özümüz, sözümüz, duamız, gayemiz ve soframız bir diyoruz." dedi.

Muhabir: Şükrü Gündüz, Fikret Kavgalı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın