Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,221.26
ETH/USDT
3,568.60
BTC/USDT
70,900.00
BIST 100
9,079.97
Politika

TBMM Başkanvekili Aydın: Dünyanın en büyük projeleri ve yatırımları Türkiye'de gerçekleşiyor

TBMM Başkanvekili Aydın, "Dünyanın en büyük projeleri ve yatırımları Türkiye'de gerçekleşiyor. Bunu hazmedemeyenler, kabul edemeyenler, bu ülkenin güçlenmesini istemeyenler Türkiye'nin önünü tıkamak için her yolu deniyorlar" dedi.

Kemal Karagöz, Fatih Sebzeci  | 04.12.2016 - Güncelleme : 04.12.2016
TBMM Başkanvekili Aydın: Dünyanın en büyük projeleri ve yatırımları Türkiye'de gerçekleşiyor

Adıyaman

ADIYAMAN

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Dünyanın en büyük projeleri ve yatırımları Türkiye'de gerçekleşiyor. Bunu hazmedemeyenler, kabul edemeyenler bu ülkenin güçlenmesini istemeyenler Türkiye'nin önünü tıkamak için her yolu deniyorlar." dedi.

Aydın, Adıyaman'da Kahta-Narince-Siverek yolu 1. kısım temel atma töreninde yaptığı konuşmada, temeli atılan yolun Adıyaman ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin bir hayali olduğunu bildirdi.

Bölgeyi 50 kilometrelik yolun 41 kilometreye düşürüleceği, otoban standartlarında bir yola kavuşturacaklarını belirten Aydın, buranın bir turizm yolu olduğunu vurguladı.

Bunun bir hayal olduğunu ve şimdi o hayali gerçeğe dönüştürdüklerine işaret eden Aydın, "Bu bölge hem inanç hem de kültür turizmin hakim olduğu bölgedir. Dolayısıyla bu yol doğunun batıya, batının doğuya sürkülasyonunu sağlayacak bir yoldur. Çok önemli bir kavşaktır. Nissibi Köprüsü de doğunun ve batının teğet noktasıdır. Hem doğunun hem batının karşılıklı empatiyle, adeta bir gönül köprüsü niteliğinde, doğu batı sirkülasyonunu sağlayacak önemli bir kavşaktır." diye konuştu.

Aydın, Türkiye'de büyük yollar yapılmaya devam edildiğine değinerek, şu görüşlere yer verdi:

"Bugün Türkiye eğer dışarıdan engelle karşılaşıyorsa, içeriden terör örgütleriyle karşı karşıya kalıyorsa bilin ki ki Türkiye büyük işler başarıyor. Büyük yollar yapılıyor. Dünyanın en büyük projeleri gerçekleştiriliyor. Türkiye, dünyanın en büyük ekonomileri arasında olmayı hedefliyor. Sorunları çözmeye çalışıyor. Türkiye, büyüdükçe, kalkındıkça ve geliştikçe bu ister istemez birilerini rahatsız ediyor. Bu yolların hayal dahi edilemediğini geçmişte hepimiz çok iyi biliriz. Dünyanın en büyük projeleri ve yatırımları Türkiye'de gerçekleşiyor. Bunu hazmedemeyenler, kabul edemeyenler bu ülkenin güçlenmesini istemeyenler Türkiye'nin önünü tıkamak için her yolu deniyorlar. Bundan sonra da deneyecekler. İşte pek çok darbe planları, engeller, gezi, 17-25 Aralık, parti kapatmalar, bütün bunlarla geçmişte karşılaştık."

Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin darbecilere büyük bir ders verdiğine dikkati çekti.

Aydın, şu ifade etti:

"Artık emin olun bu millete karşı hiç kimse bir girişimi asla ama asla kafasından geçiremeyecektir. 15 Temmuz'da millet iradesine sahip çıktı. Demokrasisine sahip çıktı. Millet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükumetine sahip çıktı. Millet kendi geleceğine sahip çıktı. Bundan sonraki süreçte de milletin birlik ve beraberliği olduğu sürece çok daha büyük projelere gerçekleştireceğiz. Adıyaman'ı tüm alanlarda kalkındıracağız. "

Muhabir: Kemal Karagöz, Fatih Sebzeci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın