Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.50
BTC/USDT
70,827.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'Terör örgütünün anladığı dilden konuştuk'

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal, "Çözüm Süreci dedik. istihbarat örgütümüz, terör örgütüyle silahların susması için görüşme yaptı. Sonuç vermeyince de anladıkları dilden konuştuk" dedi.

24.01.2016 - Güncelleme : 24.01.2016
'Terör örgütünün anladığı dilden konuştuk' Kültür ve Turizm Bakanı Mahir, Kahramanmaraş'ta, AK Parti İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen teşkilat buluşması programına katıldı. Fotoğraf: AA/İsmail Hakkı Demir

KAHRAMANMARAŞ

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Çözüm Süreci dedik. Gerektiğinde İngiltere'nin, İspanya'nın yaptığı gibi istihbarat örgütümüz, terör örgütüyle silahların susması için görüşme yaptı. Bu da terörü sonlandırmanın bir yolu ve yöntemiydi. Sonuç vermeyince de anladıkları dilden konuştuk" dedi.

Terör sorununu çözmek için her türlü yolu denediklerini dile getiren Ünal, şöyle konuştu:

"Çözüm Süreci dedik. Gerektiğinde İngiltere'nin, İspanya'nın yaptığı gibi istihbarat örgütümüz, terör örgütüyle silahların susması için görüşme yaptı. Bu da terörü sonlandırmanın bir yolu ve yöntemiydi. Sonuç vermeyince de anladıkları dilden konuştuk. Terörle mücadelede herkesin tek yürek olması, tek bilek olması, ortak tepki göstermesi gerekiyor. Siyasetçi çıkıyor 'Hendek kazan arkadaşlar' diyor. Bunlara rağmen büyüyoruz ve gelişiyoruz. Gelişmeye devam edeceğiz. O büyük yolu Allah'ın izniyle yürümeye devam edeceğiz."

"Bu topraklarda dimdik durmaya devam edeceğiz"

Çanakkale Savaşı'na ve Çanakkale'de kazanılan zafere dikkati çeken Ünal, "Çanakkale geçilmez' dediğimizde aslında biz neyi söyledik? Çanakkale geçilseydi Diyarbakır düşerdi. Çanakkale geçilseydi Şam düşerdi. Çanakkale geçilseydi, Allah korusun, Mekke ve Medine düşerdi. Biz müdaafayı Çanakkale'de kurduk. Biz kaç düvelle gelirse gelsinler, bu topraklarda dimdik durmaya devam edeceğiz ama sakın olaki kendi içimizde ayrılığa düşmeyelim" diye konuştu.

Muhabir: İsmail Hakkı  Demir, Ersoy Sevinç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın