Politika

Tillo'da yerel seçimi AK Parti kazandı

Tillo'da belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı İdham Aydın kazandı.

07.06.2015 - Güncelleme : 07.06.2015
Tillo'da yerel seçimi AK Parti kazandı

SİİRT

Tillo'da belediye başkanlığını resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı İdham Aydın kazandı.

AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, yaptığı açıklamada, oy sayımı sonucunda AK Parti adayı Aydın'ın 612, HDP adayı Özcan Aksoy'un 236 oy aldığını belirtti.

Çalapkulu, kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Aydın'ın Tillo Belediye Başkanı seçildiğini kaydetti.

Tillo'da 30 Mart 2014'teki yerel seçimlerin ardından AK Parti ve Saadet Partisi'nin belediye başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada, Saadet Partisi'nin adayı Behmen Aydın bıçaklanarak öldürülmüş, olayla ilgili AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Mehmet Mesut Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi, "iştirak halinde adam öldürme" suçundan tutuklanmıştı.

Memduhoğlu ile Belediye Başkan Vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclisi üyesi görevlerinden istifa etmişti. Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 4 sanık tahliye edilmişti.

Tillo'da Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu, Başkan Vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclis üyesinin istifa etmesinin ardından, Yüksek Seçim Kurulu'nca (YSK) "belediye başkanlığı seçiminin yenilenmesi" kararı alınmıştı.

İlçede milletvekili genel seçimi ile yerel seçim bir arada yapıldı.

Muhabir: Zekeriya Güneş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.