Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,213.44
ETH/USDT
3,603.10
BTC/USDT
71,399.00
BIST 100
9,048.55
Politika

Ülkü ocaklarından Anıtkabir ziyareti

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Kılavuz ve beraberindekiler, "Doğumunun 100. yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayı" kapmasında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Esin Işık  | 25.11.2017 - Güncelleme : 25.11.2017
Ülkü ocaklarından Anıtkabir ziyareti

Ankara

ANKARA

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberindekiler, "Doğumunun 100. yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş 3. Türk Gençlik Çalıştayı ve Kurultayı" kapmasında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kılavuz ve beraberindekiler, Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Kılavuz'un Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Heyet, Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Kılavuz, buradaki Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin banisi büyük Türk Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasına.

Varlığını Türk varlığına armağan eden ülkücü Türk gençliği olarak başbuğumuz Alparslan Türkeş'in doğumunun 100. yılında yaşadığı çağa Türk'ün damgasını vuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi huzurunda bulunmanın büyük onurunu duymaktayız.

Malazgirt'in manasını, İstanbul'un coşkusunu, Çanakkale'nin anılarını, Sakarya'nın övüncünü ve Kocatepe'den İzmir'e sel gibi çağlayan zaferlerimizin gururunu yaşarken yaşatmaya, kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yükselterek gelecek nesillere emanet etmeye ant içiyoruz.

Büyük Türk milliyetçisi ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğuna inanıyor, önümüze çıkan engelleri bu bilinç ile aşıyoruz. Türklük şuuruyla ve büyük bir gururla haykırıyoruz tüm dünyaya, ne mutlu Türküm diyene."

Muhabir: Esin Işık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın