Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,569.30
BTC/USDT
70,815.00
BIST 100
9,079.97
Politika

'Yeni anayasa için patinaj yapacak zaman yok'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Geçtiğimiz 4 yılı, komisyon çalışmalarının patinaj yapmasıyla kaybettik. Yeni anayasa konusunda patinaj yapacak zamanımız kalmadı" dedi.

11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
'Yeni anayasa için patinaj yapacak zaman yok' Fotoğraf: AA/Murat Kaynak

ÇANAKKALE - Burak Akay

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni anayasa konusunun en kısa sürede çözüme kavuşturularak millete hediye edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeni anayasa ve başkanlık sisteminin, milletin geleceği adına vazgeçilemez olduğunu vurgulayan Turan, "Krizler, hükumet problemleri, ekonomik sıkıntılar üreten bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemin değişmesi gerekir diyoruz. Bu sistem değişikliği talebimiz rejim değişikliği değil, bir yönetim tarzıdır" dedi.

"6 aylık süre kesin olsun"

Turan, TBMM'de daha önce 4 partinin, milletvekili sayılarına bakılmaksızın bir araya gelip eşit sayıda üyelerle bir komisyon kurulduğunu hatırlattı.

Süresi bittiğinde komisyon için partilerin ek süre talep ettiğini belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz 4 yılı komisyon çalışmalarının patinaj yapmasıyla kaybettik. Şimdi yeni dönemde ümit ediyorum, AK Parti'nin kanaati odur, mutlaka 6 aylık süre kesin süre olsun ve artık patinaj yapmayalım. Yeni anayasa konusunda patinaj yapacak zamanımız kalmadı. Süreyi uzatmayalım çünkü akademik görüşler, siyasi partilerin görüşleri alındı, binlerce sayfalık arşiv doküman toparlandı, uluslararası örnekler incelendi. Artık anayasa yapım süreciyle ilgili kavga edecek, zaman kaybedecek lüksümüz yok. 6 ay çalışma süreci, çalıştık çalıştık, yaptık yaptık, yapamadık, bence AK Parti'nin kendi önerisini Meclise indirmesi lazım. İnsaf ehli sağduyulu bazı vekiller buna destek olur da referanduma götürebilirsek ne ala. Götüremezsek, millete şunu diyeceğiz; 'Biz istedik ama imkanlarımız olmadı' O yüzden her partinin taşın altına elini koyması lazım. Bazen şu da vardır; 4 parti uzlaşamazsınız, 2 parti 3 parti uzlaşabilirsiniz. Uzlaşılan neyse biz yapmak istiyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.