Yaşam, Ramazan 2017

Çanakkale Boğazı'nı 'mahya'lar aydınlatıyor

Boğaz ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin ramazan ayında iki gemisinin direkleri arasına yerleştirdiği mahyalar ilgi görüyor.

21.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
Çanakkale Boğazı'nı 'mahya'lar aydınlatıyor

ÇANAKKALE-Burak Akay

Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş'nin, ramazan ayında iki gemisinin direkleri arasına yerleştirdiği mahyalar ilgi görüyor.

Çanakkale ve Eceabat hattında sefer yapan "Şehit Ömer Halisdemir" ile Lapseki ve Gelibolu hattında çalışan "Avşa Adası" isimli gemilerinin direkleri arasına monte ettiği mahyalarla ramazan ayını "Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan" mesajıyla karşılayan şirket, uygulamayı sürdürüyor.

GESTAŞ Genel Müdürü Volkan Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayının bir ritüeli olan ve her ramazan camilerin minarelerinin aralarına serilerek insanlara mesaj veren mahyaları, boğazdaki gemilere taşıdıklarını söyledi.

Uslu, uygulamayı ilk kez gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Esasen bu uygulama dünyada bir ilk. Şehitler diyarı Çanakkale'de böyle bir uygulamayı hayata geçirmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Çanakkale Boğaz hattında, Çanakkale, Kilitbahir ve Eceabat hattında çalışan 'Şehit Ömer Halisdemir' gemimizde ve Gelibolu ile Lapseki hattında çalışan 'Avşa Adası' gemimizde mahya uygulaması yaptık. Ramazan ayı boyunca 30 gün süresince gemilerimizin üzerindeki direklerdeki mahyalarda peygamber efendimizin sözleri ve özlü sözler sürekli olarak geçiyor."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın