Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
70,932.00
BIST 100
9,079.97
Yaşam, Ramazan 2017

Konteyner kentte bayram hazırlığı

Kilis'te yaklaşık 24 bin Suriyeli sığınmacının barındığı konteyner kentteki bayram hazırlıkları sürüyor.

23.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
Konteyner kentte bayram hazırlığı

KİLİS

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kilis'teki Öncüpınar Konteyner Kent'e yerleştirilen Suriyeli aileler, buruk da olsa Ramazan Bayramı'na kavuşacak olmanın sevincini yaşıyor.

Çocuklarıyla yaşamlarını sürdürdükleri alanlarda bayram temizliği yapan sığınmacılar, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerini de kamptaki marketler ve kendi kurdukları çarşıdan temin etti.

Konteyner kentteki camilerinin bakım ve temizliğini de yapan misafirler, gelecek bayramı ülkelerinde geçirebilmek için dua ediyorlar.

Konteyner kent yönetimi ise bayram boyunca herhangi bir sorunun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldı.

Suriyeli Büşra Şeyhali, bayramı Suriye'deki gibi karşılamak için tüm hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

Yaklaşık 6 yıl önce geldiği Türkiye'de 12'nci bayramını geçireceğini ifade eden Şeyhali, "Her zamanki gibi yine bayram hüzünlü geçecek. Eşim verilen izinle ailesini ziyarete gitti. Bizler de imkanlar elvermediği için bayramı burada geçireceğiz. Umarız bundan sonraki bayramda ailemizle Suriye'de oluruz." diye konuştu.

Lora Dilbare ise bu bayramı da ülkesinden uzakta geçireceğini ancak Türkiye'nin desteğiyle memleket hasretini dindirdiklerini dile getirdi.

Muhabir: İzzet Mazi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.