Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Ramazan 2017

Suriyeliler ramazanda da yalnız bırakılmadı

Türkiye'deki çeşitli yardım kuruluşları, ramazan boyunca iftar organizasyonları ve gıda yardımlarıyla savaş mağduru Suriyelilerin yanında oldu.

24.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
Suriyeliler ramazanda da yalnız bırakılmadı

HATAY

Türkiye'deki çeşitli yardım kuruluşları, savaş mağduru Suriyelileri ramazan ayında da yalnız bırakmadı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Hatay Ofisi Basın Danışmanı Selim Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

Suriye'nin birçok noktasında kurulan iftar sofralarıyla güzel bir birlik ve beraberlik oluşturduklarını belirten Tosun, "Bu ramazan ayında yoğun mesai harcayarak mazlum Suriye halkının yardımına koştuk. Bereket ayı olan kutsal ramazanın heyecanını birlikte yaşadık. İdlip, Hama, Halep kırsalı ve Türkiye sınırındaki kamplarda yaşayan 3 milyon kişiye iftar verildi." diye konuştu.

Tosun, savaş mağduru 1 milyon Suriyeliye de gıda yardımı yaptıklarını dile getirdi.

Anda Kardeşe Vefa Derneği Genel Başkanı Okan Tosun ise ramazan süresince 50 bin kişiye iftar verdiklerini, bin 500 kişiye de kumanya dağıttıklarını anlattı.

Ramazanın ilk gününden sonuna kadar Suriyeli yetim ve mazlumlarla beraber olmaya çalıştıklarını vurgulayan Tosun, "Bu mübarek ayda özellikle Bayırbucak Türkmenlerinin kaldığı Yayladağı ilçesindeydik. 700'e yakın yetim çocuğa bayramlık da temin ettik." dedi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hatay Temsilcisi Abdulhadi Bük ise ramazan boyunca her gün Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgelerde yaşayan bin Suriyeliye sıcak yemek dağıttıklarını belirtti.

Sadakataşı Derneğince de Suriye'de 10 bin kişiye kumanya paketi dağıtıldığı, 20 bin kişilik de iftar verildiği kaydedildi.

Muhabir: Cem Genco, Salim Taş, Erdal Türkoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.