Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.10
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, Ramazan 2017

Tarihi sarayın kapıları 'iftar' için açıldı

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde vatandaşlar, Osmanlı döneminin görkemli yapılarından İshak Paşa Sarayı'nda tarihle iç içe iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

17.06.2017 - Güncelleme : 17.06.2017
Tarihi sarayın kapıları 'iftar' için açıldı

Ağrı

AĞRI

 Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde vatandaşlar, Osmanlı döneminin görkemli yapılarından İshak Paşa Sarayı'nda tarihle iç içe iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Doğubayazıt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programdan saatler önce iftar alanını dolduran vatandaşlar, ecdat yadigarı İshak Paşa Sarayı'nda oruç açtı.

Belediye Başkanvekili Kaymakam Ulaş Akhan, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli kültürel değerlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı’nda birlik beraberlik içinde iftar yapmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

İnegöl Belediyesi ile düzenledikleri kardeşlik iftarında yaklaşık 3 bin kişinin aynı sofrayı paylaştığını anımsatan Akhan, "Şimdi de ülkemizin en önemli kültürel değerlerinden ve mimari eserlerinden biri olan İshak Paşa Sarayı'nda sizlerle beraber oruç açmanın gururunu yaşıyoruz. Şu kısa zaman içinde birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek çalışmalara imza atarak, kültürel ve tarihi değerlerimizi tekrar vatandaşlarımızla buluşturduk. İlçemiz artık herkesin gıpta ile baktığı bir şehir oldu. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin inşallah." diye konuştu.

Programa, Akhan’ın yanı sıra Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Doğubayazıt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Efe, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Ergül, Şoförler Odası Başkanı Fatih Tanrıkulu, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Göksel Cüneyt İğde


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın