Gündem, Ramazan 2017

Türk ve Suriyeli yetimler iftarda buluştu

Şanlıurfa'da Deniz Feneri Derneği ile Günyüzü Derneği iş birliğinde bin Türk ve Suriyeli yetim aynı sofrada iftar yaptı.

18.06.2017 - Güncelleme : 18.06.2017
Türk ve Suriyeli yetimler iftarda buluştu Fotoğraf: AA/ Rauf Maltaş

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da düzenlenen iftarda, aynı kaderi paylaşan Türk ve Suriyeli bin yetim çocuk, aynı sofrada oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı.

Deniz Feneri Derneği ile Günyüzü Derneği iş birliğinde Türkiye'de en çok sığınmacıya ev sahipliği yapan kentte bulunan bir lokantada aynı kaderi paylaşan 500'ü Türk, 500'ü sığınmacı bin yetim bir araya geldi.

Yemeğin ardından çocuklara oyuncak ve yaklaşan Ramazan Bayramı'nda harçlık etmeleri için zarflar içerisinde nakit para yardımı yapıldı.

"Türkiye'nin milli birlik ve kardeşliğe ihtiyacı var"

Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Keskin, etkinlik sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak ramazan boyunca dünya genelinde farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Farklı kıtalarda yetimler için iftarlar verdiklerini belirten Keskin, yetimlerin ailelerine 5 bin adet gıda kolisi yardımında bulunacaklarını ifade etti.

Dernek bağışçılarına teşekkür eden Keskin, "Türkiye'nin milli birlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Doğusunun batısının bir araya gelip kardeşlik duygularını mübarek ramazan ayında yaşaması gerekiyor. Hemen yanı başımızda Suriye'de yaşanan trajedi nedeniyle ensar muhacir kardeşliğini yaşamamız gerekiyor. Bugün bağışçılarımızın desteğiyle bunu gerçekleştirdiğimize inanıyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Rauf Maltaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.