Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.12
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Rio 2016

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sporcularımız için özel destek alanlarını sürece dahil ettik

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Sporcularımızın hazırlık aşamasında ülkemizde görmeye alışkın olmadığımız fizyoterapist, diyetisyen gibi özel destek alanlarını sürece dahil ettik." dedi.

20.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Sporcularımız için özel destek alanlarını sürece dahil ettik

RIO DE JANEIRO

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya mücadelesi veren sporcuların 2020'de Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlarda daha iyi sonuçlar alacağına inandığını söyledi.

Brezilya'da düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nı yerinde takip etmek amacıyla Rio de Janeiro kentinde bulunan Bakan Kılıç, Carioca Arena'da milli sporcular Cenk İldem, Buse Tosun, Hafize Şahin, Onur Şipal ve basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Olimpiyata katılan sporcuların hazırlık sürecinde birçok yenilik yapıldığını ve başarının zamanla artacağını söyleyen Kılıç, "Sporcularımızın hazırlık aşamasında ülkemizde görmeye alışkın olmadığımız fizyoterapist, diyetisyen gibi özel destek alanlarını sürece dahil ettik. Artık dünya standartlarında bir hazırlık süreciyle sporcularımızı motive ediyoruz ama sporcuların başarısının artması, bir çırpıda olmuyor. Emek verdiğimiz bu altyapı süreci, ileride inşallah çok güzel sonuçlar verecek." dedi.

"Daha çok genç sporla buluşacak"

Gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla çalışmalar yürütüldüğünü belirten Bakan Kılıç, şöyle devam etti:

"Milli Eğitim Bakanlığı ile 4 ay kadar önce bir protokol imzaladık. Protokolün içinde, gençlerin spora yönlendirilmesi de var. Sporcularımızın eğitiminden, yapacağı antrenman saatine ve katılacağı müsabakalara kadar her ayrıntıyı kapsıyor. "

"Tokyo'da başarı artacak"

Türkiye'nin sportif açıdan Tokyo 2020'de daha başarılı olacağına inandığını vurgulayan Bakan Çağatay Kılıç, "Rio'da madalya alanların, Tokyo'da daha iyi sonuçlar alacağını göreceksiniz. Kıl payı madalyayı kaçıranların madalya almış veya madalya yarışı içerisinde olduğunu göreceğiz. Sayı açısından da farklı yerde olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Dünyada lider konumda"

Türkiye'nin tesisleşme konusunda büyük atılımlar yaptığını anlatan Bakan Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, başbakan olarak devlet yönetiminde göreve gelmesiyle birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da çok köklü değişiklikler oldu. Şunu açıkça ve rahatça göğsümüzü gererek söyleyebiliriz ki Türkiye şu anda spor altyapı inşasında dünyada lider ülke konumunda." şeklinde görüş belirtti.

Muhabir: Doğa Kırmızıoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.