Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.97
ETH/USDT
3,567.80
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık

80 yaşından sonra mide kanseri operasyonu geçirdiler

Adana'da, mide kanseri tedavisi gören 81 ve 85 yaşındaki 2 kişi, Çukurova Üniversitesinde Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde ameliyat edildi.

25.05.2017 - Güncelleme : 25.05.2017
80 yaşından sonra mide kanseri operasyonu geçirdiler Fotoğraf: AA / Çukurova Üniversitesi

ADANA

Adana'da, mide kanseri tedavisi gören 81 ve 85 yaşındaki 2 kişi, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde geçirdikleri operasyonla sağlığına kavuştu.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süredir mide kanseri tedavisi gören Ali Basri (81) ve Sevim Kamışlı (85), hastanenin Genel Cerrahi Kliniğine başvurdu.

Geriatri (yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları ve bu sorunların tedavileriyle ilgilenen tıp dalı) alanında büyük bir aşama kaydeden hastanede, Doç. Dr. Tolga Akçam tarafından başarılı şekilde ameliyat edilen Basri ve Kamışlı, şifa buldu.

Hastaneden taburcu edilen hastaların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin zaman zaman kliniklerde ayakta yapılacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Akçam, beslenme, hijyen ve medikal yaklaşımlarla halk sağlığına verilen önem sonucunda son yüzyılda beklenen yaşam sürelerinin giderek uzadığını belirtti.

Tolga Akçam, hastanelerinde 80 yaş üzeri cerrahi ve anestezi gerektiren hasta sayısının her branşta belirgin olarak arttığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yaşlı hastalar ÇÜ Balcalı Hastanesinde son derece kaliteli hizmet sonucunda sağlıklarına kavuşarak taburcu ediliyor. Özellikle cerrahi müdahale yapılacak yaşlı hastalarda mevcut rahatsızlıkların beraberinde birçok farklı hastalık da olabilir. Bu nedenle özellikle riskli yaşlı hasta gruplarının yakın takip ve ileri teknik takip olanağı olan hastanelerde ameliyat olmaları son derece önemli. Balcalı Hastanesi de bu kapasiteye sahip yegane bölge hastanesidir. Ali Basri ve Sevim Kamışlı, bir süredir mide kanseri nedeniyle dış merkezlerde tedavi gördü. Daha sonra çok yüksek riskli bir dönemde bize geldiler. Hastaların ameliyatı, gerekli tetkiklerinin ardından gerçekleştirildi. Başarılı geçen operasyonların ardından da yakın takip edilerek taburcu edildiler."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.