Sağlık

Küçük kız ameliyattan 6 saat sonra düzgün yürümeye başladı

Doğuştan rahatsızlığı nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 2,5 yaşındaki kız çocuğu, Osmaniye Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ameliyattan sonraki 6'ncı saatte düzgün yürümeye başladı.

Muzaffer Çağlıyaner  | 20.06.2017 - Güncelleme : 21.06.2017
Küçük kız ameliyattan 6 saat sonra düzgün yürümeye başladı

Osmaniye

OSMANİYE

Osmaniye'nin Toprakkale ilçesinde oturan Mustafa ve Gönül Yılmaz çifti, üçüncü çocukları 2,5 yaşındaki İlayda Yılmaz'ı doğuştan olan rahatsızlığının etkisiyle ayak uçlarına basarak çapraz yürümesi nedeniyle Osmaniye Devlet Hastanesine götürdü.

Beyin Cerrahı Op. Dr. Yusuf Emrah Gergin tarafından muayene edilen küçük İlayda'nın yapılan tetkikler sonucu ameliyat edilmesine karar verildi. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrası küçük kız ayak tabanları üzerine basmaya başladı. 

Ameliyattan 6 saat sonra topukları üzerine bastı

Ameliyattan sonraki altıncı saatte çocuğun topukları üzerine bastığını ve çapraz yürümesinin düzelterek yürüdüğünü gördüklerini belirten Gergin, "Bu tabii erken dönemde beklediğimiz, aynı zamanda bizi çok heyecanlandıran bir bulgu oldu. " dedi.

Anne Gönül Yılmaz ise ameliyat süresince kendilerine yardımcı olan hastane personellerine teşekkür ederek, “Benim çocuğumun yürümesini sağladılar. Çocuğum şu anda yürüyebiliyor. Fizik tedavi sonrası daha da iyi olacak inşallah” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın