Sağlık

Meslek Hastalıkları Uzmanlığında yeni dönem

"Meslek Hastalıkları Uzmanlığı" projesi ile iş sağlığında sistem ve becerilerinin iyileştirilmesi, çalışmaların niteliğinin yükseltilmesi ve araştırmalarda konulan teşhislerin sayısını artıracak.

11.02.2016 - Güncelleme : 12.02.2016
Meslek Hastalıkları Uzmanlığında yeni dönem

ANKARA

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu (THSK) "Meslek Hastalıkları Uzmanlığının ve Bilimsel Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" açılış toplantısı, Hollanda ve Belçika'nın Ankara Büyükelçilerinin de katılımıyla gerçekleştirildi.

THSK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Kemal Başaralı toplantıda yaptığı konuşmada, bu çalışmanın hem ortaklar arasındaki hem de ülkeler arasındaki birliğini geliştireceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Artık dünyada x ülkesinin yapmış olduğu bir çalışma y ülkesinde de ortak olarak götürülebiliyor. Biz yavaş yavaş iyi uygulamaları daha da nasıl iyi yapabiliriz diye bakıyoruz. Sırf bu konu spesifik olarak meslek hastalıklarının alanına girmekle beraber tamamen çalışan sağlığını daha da nasıl artırabiliriz, bunu anlatıyor. Çünkü biz meslek hastalıklarının uzmanlık alanına bilimsel olarak destek olsak da diğer taraftan çalışan sağlığını daha sistematik ele almış olacağız. Çünkü dünya üzerinde şu anda bakıyorsunuz çalışan sağlığı kelimesi geçtiği zaman özel sektör olarak algılanıyor. Ancak çalışan sağlığı avantajlı ve dezavantajlı grupları kapsıyor. Biz bunları değerlendireceğiz. Bu projemiz, Avrupa Komisyonundan onay aldı. En iyi projeler içerisinde de 20’inci sırada yer aldı. Ülkemizden göndermiş olduğumuz, destek almaya hak kazanan tek proje."

"İş sağlığı çalışmalarında bilimsel kapasite yükselecek"

Proje kapsamında, iş sağlığı alanında uzmanlığın ve mükemmelliğin artırılması, THSK'nun bilimsel kapasitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

THSK’nın iş sağlığı alanındaki sistem ve becerilerin iyileştirilmesi, iş sağlığı konusundaki çalışmalarının niteliğinin yükseltilmesi ve iş sağlığı araştırmalarında konulan teşhislerin sayısının artırılması amaçlanan proje Aralık 2018’de sonlanacak. Hollanda'dan VUMC Üniversitesi ve Belçika'dan Gent Üniversitesinin ortak olarak katıldığı proje, Hollanda'nın inovasyon alanında hizmet veren TNO Bilimsel Araştırmalar Kurumu tarafından desteklenecek.

Muhabir: Öznur Güven

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.