Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,567.90
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,042.96
Sağlık

Sağlık Bakanı Demircan lösemili çocukları ziyaret etti

Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören çocukları ziyaret eden Sağlık Bakanı Demircan "Kemik iliği nakli noktasında Türkiye arzulanan seviyenin de ötesine geçecek hızda gelişmelerini sürdürüyor" dedi.

Zehra Aydın  | 06.11.2017 - Güncelleme : 06.11.2017
Sağlık Bakanı Demircan lösemili çocukları ziyaret etti

Ankara

ANKARA

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde lösemi tedavisi gören çocukları ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından yaptığı açıklamada Demircan, hastanede yatan çocukların tedavilerine ilişkin bilgi aldığını, hizmetleri yerinde incelediğini ve çocuklara geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye'de lösemi konusunda son yıllarda çok büyük mesafeler katedildiğine dikkati çeken Demircan, "Sadece kemoterapi değil, kemoterapiden sonra en önemli tedavi yöntemi olan kemik iliği nakli noktasında Türkiye arzulanan seviyenin de ötesine geçecek hızda gelişmelerini sürdürüyor." ifadesini kullandı.

Demircan, 2015'te Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezinde (TÜRKÖK) Türkiye Kemik İliği Bilgi Sistemi (KİBS) oluşturacak şekilde donörleri ve hastaları buluşturan bir çalışma başlattıklarını anımsatarak, 2020'ye dönük hedefe neredeyse 2,5 yılda ulaşıldığına işaret etti. Donör sayısında 250 bin olan hedefi 500 bine çıkardıklarına işaret eden Demircan, vatandaşların bu konuda üzerine düşeni yaptığını bildirdi.

Kasım ayının ilk haftasının "Organ Nakli Haftası" olduğunu anımsatan Demircan, organ nakli konusunda halkın bilinç düzeyinin gelişmesi için medyaya da büyük görev düştüğünü belirtti.

Demircan, organ nakli konusunda Türkiye'nin dünyadaki sayılı merkezlerden biri olduğunu, organ nakli konusundaki duyarlılığın sürdürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin dünyadaki sayılı sağlık merkezlerden biri olduğuna işaret eden Demircan, ülkenin sağlık turizminde daha da mesafe katedeceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın