Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.81
ETH/USDT
3,554.50
BTC/USDT
70,662.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık

SGK: Kanser ilacına erişilememesi durumu söz konusu değil

Sosyal Güvenlik Kurumundan, hastanelerde kanser ilaçlarının bulunamadığı iddiasıyla ilgili, sigortalıların ilaca erişememesi ya da ilaç ücretlerinin sigortalılar tarafından karşılanması durumunun söz konusu olmadığını bildirildi.

07.01.2016 - Güncelleme : 09.01.2016
SGK: Kanser ilacına erişilememesi durumu söz konusu değil

ANKARA

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan yazılı açıklamada, izahatlara rağmen bazı basın yayın kuruluşlarında, kemoterapi ilaçlarının temininde zorluklar yaşandığı ve hastaların mağdur edildiği iddialarına yer verildiği belirtildi.

Kurum tarafından yapılan düzenlemelerin hastalarda bir mağduriyet doğurmadığı gibi daha kolay erişim ve tedavi olanağı sağladığı ifade edilerek, kanser hastalarının hassasiyetleri göz önünde bulundurularak konuyla ilgili haberlerin bu çerçevede yapılmasının önemli olduğu ifade edildi.

Kurumun, 1 Aralık 2015'te yeni düzenlemeyle ilgili detaylı bir duyuru yaptığı, söz konusu düzenlemenin, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık hizmeti sunucuları için 1 Temmuz 2015'te, diğer sağlık kurum ve kuruluşları için ise 1 Aralık 2015'te yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hastanelerce temin edilen ve gerekse eczanelerce karşılanan reçetelerin hiçbirinde genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin ilaca erişememesi ya da ilaçların ücretlerinin sigortalılarımız tarafından karşılanması durumu söz konusu değildir. Yapılan düzenleme, hastanın ilacına öncelikle tedavisinin devam ettiği hastanede erişimini amaçlamakta olup, gerekli ilaçların hastanede bulunmaması halinde eczanelerce de karşılanabilmesine yöneliktir."

Muhabir: Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın