Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.00
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,138.22
Spor

'54' numarayla pistlerin tozunu attıracaklar

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele edecek milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Dünya Superbike Şampiyonası'nda ilk kez yarışacak Toprak Razgatlıoğlu, piste çıkacakları "54" numarayla dünyanın en iyisi olmayı hedefliyor.

Ömer Faruk Cebeci  | 25.01.2018 - Güncelleme : 25.01.2018
'54' numarayla pistlerin tozunu attıracaklar Fotoğraf:AA/İbrahim Yozoğlu

Sakarya

SAKARYA - ÖMER FARUK CEBECİ

Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele edecek milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve Dünya Superbike Şampiyonası'nda ilk kez yarışacak Toprak Razgatlıoğlu, pistlere çıkacakları "54" numarayla zirvede yer almak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti'nde sezon hazırlıklarına devam eden milli motosikletçiler Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu, çalışmalara ve yeni sezona ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Geçen sezon dünya şampiyonluğunu kaybettiği için 1 numarayı da yeni sezonda kullanamayacağını anımsatan Sofuoğlu, "İşin güzel kısmı, kariyerime başladığım numara 54'tü. Bir Sakaryalı, Sakarya sevdalısı olarak tekrar 54 numaraya döndüm." dedi. 

"Farklı kategorilerde aynı numarayla yarışacağız"

Yetiştirdiği sporculardan şu anda en önde gelen Toprak Razgatlıoğlu'nun da 54 numarayla yarıştığını anımsatan Kenan Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"O da bir Sakaryalı ve 54'ü hem Sakaryalı olarak hem de bizim başladığımız numara olarak taşıyor, çünkü ben de 54'e ağabeylerimden sonra başlamıştım. O da benim kardeşim olarak 54 ile başlamıştı. Bu yıl ilk kez iki 54 numara dünya şampiyonasında yarışacak. Toprak, Dünya Süperbike, ben de Dünya Süpersport'ta. Yani dünyada 54 numarayı, Sakarya'yı ve Türkiye'yi temsilen ikimiz de farklı kategorilerde aynı numarayla yarışacağız."

Kenan Sofuoğlu, şu anda antrenman motorlarına varıncaya kadar yapıştırıcıları 54 numaraya çevirdiklerini belirterek, "İnşallah hem ülkemizin hem de Sakarya'nın hakkını fazlasıyla verip dünyada farklı kategorilerde en iyi şekilde temsil etmek bize nasip olur." diye konuştu.

Şampiyon oldukları takdirde 1 numaraya geçme hakkının ellerinde olacağını dile getiren Sofuoğlu, bu sezon şampiyon olması durumunda kariyerini noktalamayı düşündüğünü ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.